"ארה"ב בדרך לתבוסה". רוחאני מול טראמפ // צילום: EPA

נשיא איראן: "ארה"ב מובילה במו ידיה לתבוסתה"

רוחאני התייחס לסנקציות שהטיל הממשל האמריקני וטען כי מדובר בטעות קשה שתוביל להפלתה של המעצמה הגדולה • "במעשים שלהם, הפכו עצמם האמריקאים לפחות פופולרים בעיני העולם כולו"

"ארצות הברית בחרה בדרך הלא נכונה, כאשר החליטה להטיל את הסנקציות, וזה מה שיוביל להפלתה", כך אמר היום (רביעי) נשיא איראן חסן רוחאני, לפי סוכנות הידיעות של התנזים. 

דבריו של רוחאני נאמרו לאחר שבתחילת נובמבר החל ממשל טראמפ בפעימה השנייה של הסנקציות המדיניות והכלכליות על איראן, מתוך שאיפה לפגוע קשות במשטר האייתולות. כבר עם כניסתו לתפקיד, החליט טראמפ לפרוש מהסכם הגרעין של המעצמות מול איראן. בהמשך הוא הכריז על הטלת עיצומים קשים, במסגרתם יאסר ייבוא נפט מאיראן וכן לאסור על עיסקאות עם הבנק המרכזי שלה, זאת כדי להנחית מכה קשה על הכלכלה האיראנית. 

"בדרך שבה בחרו, האמריקאים למעשה מובילים לתבוסתם המוחלטת", אמר רוחאני. "אם הם היו בוחנים את עצמם בכנות ואת הסיבות הביטחוניות שהביאו אותם לידי החלטה זו, היו מבינים כי הטלת העיצומים על העם האיראני, היא טעות חמורה. 

"במעשים שלהם, הפכו עצמם האמריקאים לפחות פופולרים בעיני העולם כולו ובוודאי מול אזרחי הרפובליקה האיראנית", הוסיף רוחני.  

עם כניסת הסבב השני של העיצומים לתוקפו, ב-5 בנובמבר, באיראן ניסו לשדר עניינים כרגיל ואיימו כי לעיצומים יהיו השלכות חמורות על הסדר העולמי. הנשיא רוחאני הכריז כי "איראן תמשיך למכור נפט ותשבור את הסנקציות של ארצות הברית על הבנקים ומאגרי האנרגיה החיוניים שלה. אמריקה רוצה לחתוך את את מכירות הנפט של איראן לאפס, אבל נמשיך למכור את הנפט שלנו". 

מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו, אמר כי מעל 20 מדינות קיצצו את כמות הנפט שהן מייבאות מאיראן, והקטינו את כמות הייבוא הכולל במעל מיליון חביות נפט. הדברים נאמרו לאחר שסבב העיצומים השני נכנס לתוקפו, וכולל הפעם מגבלות גם בתחום האנרגיה. עם זאת, פומפאו הוסיף כי הוא מקווה שהסכם גרעין חדש עם הרפובליקה האסלאמית אפשרי ואמר כי הגזירות "יגבירו את קצב הנפילה של הכלכלה האיראנית". 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...