מחר (חמישי) בשעה 17:15 בחדר הבקרה ביהוד יפעילו מהנדסי התעשייה האווירית ועמותת SpaceIL את מנועי החללית "בראשית" למשך 6 דקות, כדי להאט את מהירותה בתמרון "לכידת הירח", שיקבע את גורל הצעד ההיסטורי של נחיתה ישראלית על הירח.
זהו התמרון הגורלי ביותר במסע של "בראשית" אל הירח, והוא נועד לאפשר לחללית להילכד בכוח המשיכה של הירח ולהתחיל בהקפות מסביבו במקום הקפות סביב כדור הארץ. עד כה הקיפה החללית את כדור הארץ במסלולים אליפטיים גדלים והולכים, במהלכם בוצעו מספר תמרונים (הפעלת מנועים) להגדלת המסלול. בתחילת השבוע הגיעה החללית בפעם האחרונה לנקודה הקרובה ביותר לכדור בארץ בהקפה האחרונה סביבו– 1,700 ק"מ בלבד ומשם המשיכה בדרכה עד לנקודת המפגש עם הירח, הנמצאת במרחק של 400 אלף ק"מ מכדור הארץ.
עוד בנושא:
האטת החללית תיעשה ממהירות של 8,500 קמ"ש למהירות של 7,500 קמ"ש ביחס לירח. אם ההאטה לא תתבצע כראוי, החללית עלולה לברוח מכוח הכבידה של כדור הארץ והירח ולהיכנס אל מסלול אחר לא רצוי מסביב לשמש, והמשימה לא תושלם.
הצלחתו של התמרון יכניס את החללית למסלול אליפטי סביב הירח בה הנקודה הקרובה (פרילונה) כ- 500 ק"מ מהירח והרחוקה (אפולונה) כ- 10,000 ק"מ. בשבוע שלאחר הלכידה יבוצעו מספר תמרונים שנועדו להקטין את ההקפות סביב הירח ממסלול אליפטי אל מסלול מעגלי בגובה 200 ק"מ מעל הירח. בשונה מההקפות הארוכות סביב כדור הארץ, ההקפות הראשונות סביב הירח ימשכו כ-14 שעות ולקראת הנחיתה כל הקפה סביב הירח תימשך כשעתיים בלבד. בשלב האחרון תנמיך החללית עד שתגיע לנקודה האופטימלית, ממנה יתבצע תמרון הנחיתה ב"ים הרוגע", המתוכנן ל-11 באפריל בשעות הערב.
צילום ארכיון
גילוי נאות: קרן משפחת אדלסון היא בין התורמים העיקריים לעמותת SpaceIL. משפחת אדלסון היא גם הבעלים של החברה המחזיקה במניות "ישראל היום"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו