בדרך לנחיתה היסטורית על הירח: "בראשית" ביצעה בהצלחה את התמרון הגורלי

הגשושית הישראלית ביצעה בהצלחה את תמרון "לכידת הירח", שאפשר לה להילכד בכוח המשיכה שלו לקראת הנחיתה עליו • הנחיתה עצמה צפויה ב-11 באפריל

עוד מעט נוחתים. "בראשית" על הירח, צילום: צילום הדמיה: SpaceIL

היום (חמישי) לפני דקות ספורות ביצעה "בראשית" את התמרון הגורלי שיקבע את הצלחה המשימה שלה - הילכדות בכוח המשיכה של הירח. אנחנו מדווחים לכם ישירות מחדר הבקרה של SpaceIL והתעשייה האווירית.

 

 

זהו התמרון הגורלי ביותר במסע של "בראשית" אל הירח, והוא נועד לאפשר לחללית להילכד בכוח המשיכה של הירח ולהתחיל בהקפות מסביבו במקום הקפות סביב כדור הארץ. עד כה הקיפה החללית את כדור הארץ במסלולים אליפטיים גדלים והולכים, שבמהלכם בוצעו כמה תמרונים (הפעלת מנועים) להגדלת המסלול.

 

עוד בנושא:

המסע של "בראשית" - שלב אחר שלב

הזריחה של "בראשית"

 

בתחילת השבוע הגיעה החללית בפעם האחרונה לנקודה הקרובה ביותר לכדור בארץ בהקפה האחרונה סביבו - 1,700 ק"מ בלבד, ומשם המשיכה בדרכה עד לנקודת המפגש עם הירח, הנמצאת במרחק של 400 אלף ק"מ מכדור הארץ. 

 

 

הצלחת התמרון הכניסה את החללית למסלול אליפטי סביב הירח, שבה הנקודה הקרובה (פרילונה) כ- 500 ק"מ מהירח והרחוקה (אפולונה) כ-10,000 ק"מ. בשבוע שלאחר הלכידה יבוצעו כמה תמרונים שנועדו להקטין את ההקפות סביב הירח ממסלול אליפטי אל מסלול מעגלי בגובה 200 ק"מ מעל הירח. בשונה מההקפות הארוכות סביב כדור הארץ, ההקפות הראשונות סביב הירח יימשכו כ-14 שעות ולקראת הנחיתה כל הקפה סביב הירח תימשך כשעתיים בלבד. בשלב האחרון תנמיך החללית עד שתגיע לנקודה האופטימלית, שממנה יתבצע תמרון הנחיתה ב"ים הרוגע", המתוכנן ל-11 באפריל בשעות הערב. 

17:12 - "בראשית" מתמרנת כדי להתייצב בכיוון הנכון ללכידת הירח

17:19 - הפעלת מנועים. 

17:24 - אופטימיות זהירה בחדר הבקרה: 70% מהתמרון הושלם, וככל הנראה הלכידה הושלמה

17:25 -  התמרון הושלם בהצלחה, עם לכידת הירח (אישור סופי יתקבל בעוד כמה שעות). ישראל היא המדינה השביעית בעולם שתשלים לכידה בכוח המשיכה של הירח. 

השידור החי הבא - מהנחיתה הצפויה על הירח.

גילוי נאות: קרן משפחת אדלסון היא בין התורמים העיקריים לעמותת SpaceIL. משפחת אדלסון היא גם הבעלים של החברה המחזיקה במניות "ישראל היום"

לעוד סיפורי חלל - הצטרפו לטלגרם שלנו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר