בריאיון לרשת אל-מיאדין הלבנונית הצהיר הערב (רביעי) מזכ"ל הג'יהאד האסלאמי, זיאד נח'לה, כי הארגון יסכים להפסקת אש אם ישראל תסכים לתנאים שהציב ארגון הטרור. בין התנאים - הסרת המצור, קיום הבנות הרגיעה, הפסקת הירי על המפגינים, התקיפות ברצועה והחיסולים.
בתחילת דבריו, מזכ"ל הג'יהאד האסלאמי הבטיח למשפחות ההרוגים, רובם מארגונו, שהניצחון בוא יבוא. ראש ארגון הטרור התעקש שהם קיבלו החלטה נכונה להגיב על חיסולו של מפקד המחוז הצפוני בהאא' אבו אלטא, וזו התקבלה זמן קצר לאחר מכן. נח'לה טען כי ארגון הטרור לא מיצה את כל ארסנל הטילים והתחמושת שיש ברשותו ושהם "פגעו בעומק ישראל".
לגבי מעורבותם של יתר הפלגים בסבב הלחימה הנוכחי, אמר נח'לה כי הם נמצאים בשטח, אך הזרוע הצבאית של גדודי אל-קודס מובילה את העימות. לדבריו, ארגון הטרור מסוגל לנהל מערכה ארוכה ויש לכך תוכניות שהוכנו מראש. הוא ציין כי נערכו כמה פעולות משותפות לפלגים.
עוד בנושא:
• כל העדכונים משעות אחרי הצהריים ועד הלילה
• מצרים במסר תקיף למנהיג הג'יהאד
• נתניהו בפיקוד דרום: "רבי המחבלים יודעים שהם על הכוונת"
• תיעוד: תוצאות תקיפות צה"ל בעזה
בנוסף הדגיש נח'לה, שהתגובה שבאה מעזה כללה גם את התגובה לניסיון החיסול בדמשק של אכרם אל-עג'ורי, שבו חוסל בנו ופעיל אחר בג'יהאד האסלאמי. הוא הדגיש כי הם לא ביקשו מגורמים אחרים מ"ציר ההתנגדות" לסייע בסבב הלחימה נגד ישראל.
נח'לה טען כי הועברה אליו בקשה להפסקת אש והם הציבו תנאים לכך. הוא הדגיש כי גדודי אל-קודס לא יורים כדור אחד ללא אישור ההנהגה, שנושאת באחריות. הוא איים כי במקרה שבו יופר אחד מהתנאים - הג'יהאד האסלאמי יגיב.
מזכ"ל ארגון הטרור ציין כי "מצרים ממלאת תפקיד חיובי במאמץ לעצור את התוקפנות הישראלית". עוד אמר: "הצבנו הסכם הפסקת אש ואנחנו מצפים לקבל תגובה הלילה. במצב שתסכים ישראל על תנאי הפסקת האש יהיה אפשר להמשיך עם המצרים ולקיים הסכם מיד", אמר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו