ממשלת ישראל עולה לענן

מנהל הרכש הממשלתי יצא במכרז לפרויקט "נימבוס" להעברת כלל שירותי הממשלה לתשתית ענן • הדרישה: קיום תשתית מקומית

ממשלת ישראל מקדמת את התוכנית הלאומית להעברת הממשלה לשירותי ענן, לשם כך פרסם מינהל הרכש הממשלתי במשרד האוצר את מכרז "נימבוס" ובו קרא לספקיות הענן הגדולות, להקים בישראל אזור מקומי (Region) בדומה לאלו שהוקמו בעולם ושישרת את כלל המשק בישראל והממשלה בפרט. 

לפני שבוע הודיעה חברת מיקרוסופט על כוונתה להקים Cloud Datacenter Region ראשון של החברה בישראל, במטרה לספק את שירותי ענן חכם ומאובטח באמצעות מרכז נתונים מקומי.

 השקעה זו מרחיבה את תשתית הענן הגלובלית של מיקרוסופט לכדי 56 אזורים ב-21 מדינות. אזור ישראל צפוי להיות זמין בשנת 2021, תחילה עם תשתיות הענן Azure ולאחר מכן עם 365 Office. Azure היא פלטפורמת ענן המאפשרת גישה לתשתיות מחשוב ושירותים מתקדמים על פי דרישה לרבות כוח מחשוב, שירותי רשת, מסדי נתונים, טכנולוגיות אנליטיקה, יכולות בינה מלאכותית ופתרונות IoT (האינטרנט של החפצים). 

אבל מיקרוסופט לא לבד: בספטמבר הודיע מנכ"ל אורקל, לארי אליסון, בכנס Oracle OpenWorld, על מהלך מואץ לפתיחת 20 אזורי ענן חדשים (מרכזי נתונים) ברחבי העולם עד סוף 2020, בהם שני אזורים בישראל – אחד מסחרי ואחד ממשלתי. השחקנית השלישית בתחום, אמזון, באמצעות חטיבת שירותי הענן שלה AWS עדיין לא פירסמה את תוכניותיה לגבי ענן מקומי בישראל, אבל יש לשער שעם כניסת מתחרותיה הישירות בתחום לשוק המקומי, הרי שגם אמזון לא תתמהמה ותנקוט בצעד דומה.

ממשלת ישראל מבקשת מהספקיות הגדולות לספק שירותי ענן בארץ מאזור מקומי (Region), שיאפשר למשרדי הממשלה לבסס את שירותיהם על תשתית זו; ויספק שירותים מתקדמים, גמישים ונוחים יותר, כמו גם היענות מוחלטת לחוק הישראלי בשעה שחוות השרתים עצמה נמצאת בשטח השיפוט של מדינת ישראל. 

התשתית החדשה תפעל בתצורה אשר תשמור על דיור המידע (Data Residency) וריבונות המידע (Data Sovereignty), תמנע זליגה של המידע אל מחוץ לגבולותיה של המדינה ותבטיח כי מידע פרטי הנשמר בתשתית זו כאמור, יהיה מוגן על ידי חוקי המדינה. הקמת תשתית זו תאפשר שימוש נרחב בשירותי ענן למגזר הממשלתי, למגזר הציבורי ולמשק הישראלי בכללו. 
לדברי מ"מ ראש רשות התקשוב הממשלתי, שחר ברכה, "כניסת הענן לישראל תהווה מהפכה בכלל שוק הIT בישראל ובעוצמתה שווה לאימפקט שיצרה מהפכת האינטרנט עם כניסתה לשימוש במשק הישראלי". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר