הרש"פ הודיעה: נאסור יבוא מישראל

המתיחות עם רמאללה ממשיכה • לאחר כניסתו לתוקף של איסור על יבוא חקלאי מהגדה לישראל, הודיעה הרשות כי ייאסר ייבוא ירקות, פירות ומים מישראל

משאיות עם סחורה בדרך לשטחים // צילום ארכיון: יוסי זליגר

צעד נוסף של רמאללה במסגרת המתיחות עם ישראל: איסור יבוא ירקות, פירות, משקאות קלים ומים מישראל לשטחי הרשות הפלשתינית, כך הודיעה היום (שני) הרשות הפלשתינית.

כזכור, ביום שישי הנחה שר הביטחון את מתאם פעולות הממשלה בשטחים לעצור את הייבוא החקלאי מהרשות הפלשתינית לישראל. הצעד הנוכחי של שר הביטחון בא בתגובה לחרם הפלשתיני שמופנה נגד מגדלי הבקר הישראליים.

עוד בנושא: 

הייבוא החקלאי מהרשות הפלשתינית לישראל ייעצר

בכיר בממשל האמריקני ל"ישראל היום": "טראמפ ייתן אור ירוק להחלת הריבונות"

בעקבות פרסום תוכנית המאה: צה"ל מתגבר כוחות ביהודה ושומרון

בישראל וברצועה מעדיפים את הסטטוס קוו



מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף כמיל אבו רוקון, הונחה על ידי השר בנט לעצור את ייבוא התוצרת החקלאית מהרשות הפלשתינית לישראל. כאמור, החלטת השר התקבלה לאחר חודשים של ניסיונות חוזרים ונשנים של מערכת הביטחון לפתור, באמצעות הידברות, את משבר העגלים שהוביל לפגיעה קשה ומתמשכת בסקטור מגדלי הבקר בישראל ולקריסת מאות משקים בענף.

בהודעה שנמסרה מטעם משרד הביטחון נכתב כי "משסירבה הרשות הפלשתינית להפסיק את שיטת ה-"פרמיטים", אשר אפשרה לרש"פ להגביל את הסחר מהמגדלים הישראלים ולצמצם משמעותית את היקף הייבוא, הנחה השר בנט את מתאם פעולות הממשלה בשטחים ליישם את ההנחיה".

בהתאם להנחייה של שר הביטחון נפתלי בנט, ייעצר הייבוא החקלאי מהרשות הפלשתינית לתוך ישראל, החל מהשעה 06:00 ביום ראשון הקרוב, בשני בפברואר 2020.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר