חוקר בריטי: "לצפות את כל הידיות בנחושת"

מיקרוביולוג מאוניברסיטת סאות'המפטון קורא לצאת למהלך נרחב של ציפוי ידיות ומעקות במטרה להלחם בווירוס הקורונה • "על נחושת הנגיף שורד מקסימום רק 4 שעות"

מעקה בתחבורה ציבורית // צילום: Getty Images

ויליאם קיוויל, מיקרוביולוג מאוניברסיטת סאות'המפטון, קורא למהלך נרחב של ציפוי ידיות דלתות, ידיות עגלות סופרים, מעקות של מדרגות ואוטובוסים בשכבה דקה של נחושת במסגרת המאבק בווירוס הקורונה. החוקר הבכיר מציין בריאיון ל"The Times" כי "מחקרים שנעשו על נגיף הקורונה מראים שעל משטחים של פלסטיק וברזל כולל פלדה ווירוס הקורונה שורד עד כ-72 שעות. לעומת זאת, על נחושת הווירוס שורד מקסימום רק 4 שעות".

"כדאי מאוד לצפות את כל המעקות, ידיות הדלתות, משקולות בחדרי כושר ומקומות אחרים בהם אנשים רבים נוגעים בציפוי נחושתי. באוטובוסים בפולין הותאמו כבר מעקות מצופים נחושת, ואילו שדות תעופה בצ'ילה ובברזיל מצופים במתכת. גם מכוני כושר באמריקה - שבהם גם נמצאו חיידקים אחרים לאורך השנים - אפילו כיסו משקולות וציוד אחר בנחושת" מוסיף קיוויל. 

ידית מנחושת היא הפתרון? עגלת סופר // צילום: Getty Images
ידית מנחושת היא הפתרון? עגלת סופר // צילום: Getty Images

הסיבה לציפוי בנחושת נובע מהעובדה שמחקרים מראים כי נחושת היא גורם הכולל יונים מתכתיים שתוקפים מעטפות של חיידקים ווירוסים ולמעשה הורסים את החומר הביולוגי שיש עליהם ואף חודרים לא רק אל הנגיף עצמו אלא גם אל ה-DNA שלו.

החוקר שבוחן את התכונות של נחושת כבר שני עשורים ממליץ "למסעדות, מכונות מזון, ברים ומקומות ציבוריים לעבור לציפוי בנחושת בעקבות התכונות המיוחדות של המתכת הזו". יש לציין כי בעבר כבר המליצו חוקרים לצפות מיטות בתי חולים בנחושת בגלל כמות החיידקים שנמצאו על מיטות אלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר