חוששים לפרטיותכם? פייסבוק תאפשר לנעול הודעות במסנג'ר

הרשת החברתית תאפשר לנעול את הגישה לאפליקציה באמצעות זיהוי ביומטרי • וגם אם לא נעלתם את הסמארטפון עצמו - תדרשו לאמת את זהותכם

צילום: ינון בן שושן

פייסבוק תשחרר בקרוב עדכון לאפליקציית מסנג'ר שיאפשר לנו לבצע חסימה ולמנוע מאחרים לראות את ההודעות שלנו. כאשר תלחצו על האפליקציה, יופעל מנגנון זיהוי ותדרשו לאמת את זהותכם באמצעות ביומטרי. חשוב לציין, גם אם המכשיר שלכם נעול באמצעות סיסמא, טביעת אצבע או זיהוי פנים, נעילת המסנג'ר תעבוד כשכבת הגנה נוספת.

ברשת החברתית בוחנים כעת את פיצ'ר האבטחה החדש בקרב אחוז קטן ממשתמשי מערכת ההפעלה iOS, ובסופו של דבר הוא עשוי להיות זמין באופן נרחב יותר, כולל אנדרואיד. "אנו רוצים לתת לאנשים יותר אפשרויות ובקרות להגנה על ההודעות הפרטיות שלהם", מסרו בדוברות פייסבוק בהצהרה לתקשורת.

אם תחליטו להשתמש באפשרות בשכבת ההגנה החדשה תוכלו גם להגדיר פרק זמן מסוים - בין דקה לשעה - שאחריהם תדרשו להיכנס לאפליקציה באמצעות זיהוי ביומטרי. כך למשל שאם הגדרתם 5 דקות, תוכלו להיכנס לתיבת ההודעות לאחר 3 דקות ללא צורך באימות מחדש.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר