בצל המתיחות הגוברת בצפון, דובר צה"ל מאשר הערב (ראשון) כי רחפן ישראלי נפל בשטח לבנון בעת פעילות מבצעית של כוח צה״ל בגבול. בצה"ל מדגישים כי אין חשש לדליפת מידע בעקבות הנפילה.
לפני זמן קצר, במהלך פעילות מבצעית של כוח צה״ל בגבול לבנון, נפל רחפן של צה"ל בשטח לבנון. אין חשש לדלף מידע
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) July 26, 2020
לפי שבוע בדיוק, צה"ל השתלט על רחפן צילום בגבול ישראל-לבנון. דובר צה"ל אישר את ההשתלטות על הכטב"מ. אירועים אלו רק מדגישים את המתיחות שעולה בימים האחרונים מול חיזבאללה.
מוקדם יותר הערב, ביקר שר הביטחון בני גנץ בגבול הצפון וקיים הערכת מצב עם מפקים בכירים. גנץ שלח מסר חריף לחיזבאללה ואמר: "ישראל תמשיך לעמוד על האינטרסים הביטחוניים שלה ולמנוע התבססות איראנית בסוריה".
עוד בנושא:
המתיחות בצפון: צה"ל מתגבר כוחות
רשת "אל-מיאדין": ישראל הזהירה את חיזבאללה באמצעות האו"ם מפעולת תגמול
מסוקי חיל האוויר תקפו את מוצב הנ"מ שממנו נורתה אש לכיוון מג'דל שמס
גנץ הבהיר כי ישראל "לא מחפשת הסלמות מיותרות, אבל מי שיבחן אותנו - יפגוש יכולת פעולה מאוד גבוהה ואני מקווה שלא יהיה לנו צורך לעשות בה שימוש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו