בצה"ל מעריכים: חיזבאללה ינסה לבצע פיגוע לפני החגים

לאחר נאומו של נסראללה ביום ראשון הוחלט בצה"ל לשמור על רמת על כוננות גבוהה • בפיקוד הצפון נערכים למגוון תרחישים, ביניהם ירי רקטות וניסיון חדירה

צילום: גיל אליהו-ג׳יני // כוחות צה"ל בגבול הצפון

מתיחות בצפון: חיזבאללה ממשיך לאיים בביצוע פיגוע נקמה שהבטיח בשבועיים הקרובים, ובמערכת הביטחון מעריכים כי ינסה להוציא אותו לפועל לפני ראש השנה. לאור זאת, הכוננות הגבוהה לאורך גבול הצפון נשמרת, אך למעט במוקדים נקודתיים צה"ל לא תגבר בשלב זה את כוחותיו בצפון. 

ההערכה בצבא, שמתחזקת לאחר נאומו של חסן נסראללה ביום ראשון האחרון, היא שחיזבאללה נחוש להוציא לפועל את הפיגוע עוד לפני חגי תשרי. בצה"ל לא יודעים לומר בוודאות באיזה מתווה יבוצע הפיגוע, אך לא נשללת אפשרות של ירי רקטות לעבר גזרת הר דב, פיגוע במתווה של ניסיון חדירה, ירי נ"ט, ירי נק"ל ועוד. 

תזכורת: מאז התקיפה בסוריה שיוחסה לישראל לפני כחודש ובה נהרג איש חיזבאללה, ניסה ארגון הטרור מצפון לממש את המשוואה שעליה הכריז נסראללה, ולנקום את מותו של הפעיל לפחות בשתי הזדמנויות שונות שנכשלו. במקרה הראשון ניסו כמה מחבלים לחדור לשטח ישראל באזור הר דב והוברחו באמצעות ירי מבלי שנפגעו, ובמקרה השני ניסו אנשי הארגון לפגוע בחיילי צה"ל שהיו בתצפית בגזרת מנרה באמצעות ירי, ונכשלו גם כן. 

ההערכה בישראל היא שחיזבאללה אינו מעוניין בעימות כולל עם ישראל, ולפיכך ינסה לבצע את הפיגוע באופן ממוקד, כלפי מטרה צבאית. נזכיר כי ישראל איימה בעבר כי תגיב באופן חריג וחריף גם בתשתיות של מדינת לבנון. 

ההערכה התחזקה לאחר נאומו מיום ראשון. חסן נסראללה // צילום: איי.אף.פי
ההערכה התחזקה לאחר נאומו מיום ראשון. חסן נסראללה // צילום: איי.אף.פי

למתיחות בגבול הצפון מצטרפים דיווחים על שתי תקיפות ישראליות בסוריה בתוך 48 שעות לאחר כחודש שבו לא דווח על תקיפות. על פי אותם דיווחים, ב־31 באוגוסט תקפה ישראל בנמל התעופה הבינלאומי בדמשק, וב־2 בספטמבר תקפה בבסיס חיל האוויר T-4.

דו"ח מודיעין של חברת אימג'סאט אינטרנשיונל (ISI) חושף כי מדובר במטרות הקשורות לכוחות האיראניים בסוריה. על פי הדיווח, מדובר ביעדים שהותקפו כבר בעבר. באימג'סאט מעריכים כי התקיפות כוונו נגד משלוחי נשק מתקדם מאיראן לסוריה ובמקביל נועדו לשגר מסר אסטרטגי לטהרן וכוח קודס ולהזהירם מפני המשך הפעילות באדמת סוריה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר