ישראל חוזרת לירח

חברת SpaceIL השלימה גיוס שיאפשר את שיגור החללית ״בראשית 2״ ב-2024 • מוריס קהאן יו"ר דירקטוריון SpaceIL: "אני מתכוון לעשות הכול על מנת להחזיר את ישראל לירח"

עמותת SpaceIL הודיעה היום (א') על השלמתו של גיוס כספי בהיקף יוצא דופן של 70 מיליון דולר, אשר למעשה סולל למדינת ישראל את הדרך למשימה שנייה לירח.

משימת ״בראשית2״ מתוכננת לשבור מספר שיאים בהיסטוריית החלל העולמית ביניהם: נחיתה כפולה על הירח במשימה אחת; נחיתה בצד הרחוק של הירח (עד היום רק סין הצליחה לנחות שם); הנחתות (הצמודות לחללית האם) תהיינה החלליות הקטנות ביותר ששוגרו אי פעם לחלל (כל אחת מהן שוקלת 120 ק"ג עם דלק ו-60 ק"ג בלי דלק).

בנוסף, חללית האם מתוכננת למשימה ארוכת טווח של כ-5 שנים ותהווה פלטפורמה לפעילות חינוכית מדעית בארץ ובעולם, באמצעות חיבור מרחוק, אשר יאפשר לתלמידים ממדינות שונות להשתתף במחקר מדעי בחלל העמוק.

צוות SpaceIL, צילום: סיוון פרג

גיוס הסכום הגדול התאפשר בעזרת קבוצת יזמים-פילנתרופיים הכוללת את פטריק דרהי, מוריס קאהן ושותפים אנטרה קפיטל, ולמעשה הגיוס הגדול מהווה בסיס לאופטימיות כי יושג כל הסכום הנדרש לצורך מימון הפרויקט, שעלותו מוערכת בכ100 מיליון דולר, וכי החברה תעמוד בלוח הזמנים השאפתני שלה לבצע את שיגור 'בראשית 2' בשנת 2024. עם השלמת הגיוס מונה דירקטוריון חדש לעמותה והוא כולל את נציגי התורמים החדשים.

אנג’לינה דרהי, יושבת ראש קרן פטריק ולינה דרהי, מסרה כי "אנו שמחים להיות שותפים בפרויקט היסטורי זה, שיחזק את מעמדה של ישראל כשחקנית בזירה הבינלאומית. קרן דרהי שמה לעצמה מטרה לקדם חדשנות ויזמות כמו גם חינוך מדעי, על מנת לבסס את מדינת ישראל כמעצמה עולמית בתחומים אלו". מוריס קאהן, יו״ר דירקטוריון SpaceIL אמר כי ״פרויקט ״בראשית״ הוא משימת חיי ולכן החלטתי לשוב אליו. אני מתכוון לעשות הכול על מנת להחזיר את ישראל לירח, והפעם לנחיתה היסטורית כפולה״.

אבי אייל, שותף ומנכ"ל באנטרה קפיטל ונציג Moshal Space Foundation: "ליזמים ומשקיעים שהצליחו במדינת הסטארטאפ, יש מחויבות להעניק בחזרה לשכבות שונות בחברה הישראלית כדי להרחיב את מעגלי ההצלחה. אנו חייבים להשקיע בחינוך הטכנולוגי של הדור הבא, לפתח את סקרנותם, לחשוב מחוץ לקופסא ולפרוץ גבולות אל הבלתי אפשרי״.

שמעון שריד מנכ"ל SpaceIL הודה לתורמים ואמר כי משימתה של בראשית 2 היא "לעורר השראה לדור שלם של תלמידים וחולמים", עוד הוסיף ואמר כי פרויקט SpaceIL ישים "את מדינת ישראל והתעשייה הישראלית, בחזית הטכנולוגיה העולמית, בכל הקשור לפעילות בחלל העמוק".

כזכור באפריל 2019 הפכה SpaceIL לגוף הפרטי הראשון שהגיע לירח במסגרת משימת ״בראשית״, ובכך מיצבה את ישראל כמדינה השביעית שהגיעה לירח והמדינה הרביעית שניסתה לנחות על הירח אחרי ארה"ב, רוסיה וסין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר