"מודים לנשיא טראמפ": טיקטוק חוזרת לארה"ב

לאחר שאפליקציית טיקטוק נחסמה בארה"ב, הרשת החברתית אמרה כי תחדש את השירות למשתמשים האמריקנים • על פי ההודעה שפורסמה, נשיא ארה"ב הנכנס טראמפ סיפק את ההבטחות הנדרשות לספקי השירות של החברה

טיקטוק . צילום: אי.אפ.פי
לאחר שאפליקציית טיקטוק נחסמה בארה"ב, הרשת החברתית אמרה הערב (ראשון) כי תחדש את השירות למשתמשים בארה"ב.

בהודעה, טיקטוק מסרה כי פלטפורמת הווידאו שלה חוזרת לפעול לאחר שהנשיא הנבחר דונלד טראמפ סיפק את ההבטחות הנדרשות לספקי השירות של החברה.

"בהסכמה עם ספקי השירות שלנו, טיקטוק נמצאת בתהליך של חידוש השירות", אמרה טיקטוק בפוסט ב-X. "אנו מודים לנשיא טראמפ על מתן הבהירות וההבטחה הנדרשות לספקי השירות שלנו שהם לא יעמדו בפני עונשים על אספקת טיקטוק ליותר מ-170 מיליון אמריקנים ומתן אפשרות ליותר מ-7 מיליון עסקים קטנים לשגשג".

עוד הוסיפה החברה: "זוהי עמידה איתנה למען התיקון הראשון ונגד צנזורה שרירותית. נעבוד עם הנשיא טראמפ על פתרון ארוך טווח שישמור על טיקטוק בארצות הברית".

שעות ספורות לפני המהלך של טיקטוק, טראמפ פרסם ב-Truth Social (הרשת החברתית בבעלותו) קריאה להשאיר את האפליקציה זמינה. טראמפ ציין בפוסט שלו כי הוא רוצה שהיא תהיה זמינה כדי לשדר את השבעתו, שתיערך מחר (שני).

"אוציא צו נשיאותי ביום שני להארכת תקופת הזמן לפני שאיסורי החוק ייכנסו לתוקף, כדי שנוכל להגיע להסכם שיגן על הביטחון הלאומי שלנו. הצו גם יאשר שלא תהיה אחריות לאף חברה שעזרה לשמור על טיקטוק מלהיסגר לפני הצו שלי", כתב טראמפ.

דונלד טראמפ, צילום: רויטרס

זמינות טיקטוק נותרה מוגבלת עד לשעות הצהריים המוקדמות (שעון ארה"ב), כאשר הגישה לתוכן הפלטפורמה הייתה זמינה רק דרך דפדפני אינטרנט. האפליקציה גם לא הייתה זמינה להורדה מחנויות האפליקציות של אפל וגוגל.

החוק האוסר על טיקטוק, שהיה אמור להיכנס לתוקף היום (ראשון), מאפשר לנשיא להעניק הארכה של 90 יום לפני שהאיסור נאכף, בכפוף לעמידה בקריטריונים מסוימים.

כזכור, במהלך הקמפיין שלו, טראמפ, שתמך באיסור במהלך כהונתו הראשונה כנשיא, יצא בתמיכה בטיקטוק, באומרו שיציל את האפליקציה. לאחר שבית המשפט העליון נתן אור ירוק לחוק ביום שישי, ממשל ביידן הוציא הודעה שבה נאמר כי לא יאכוף את האיסור, והשאיר אחריות זו לטראמפ.

למרות זאת, עתידה של טיקטוק בארה"ב עדיין לא ברור. גם אם טיקטוק תקבל הארכה, כפי שטראמפ הבטיח לעשות בצו נשיאותי מחר, החוק עדיין מחייב את Bytedance למכור בסופו של דבר את האפליקציה לבעלים שאינו סיני - דבר שחברת האם לא הביעה עניין לעשות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר