אמאר בהקטה, עובד חטיבת טכנולוגיות הפרסום של אפל, הגיש נגדה תביעה המעלה טענות חמורות על חדירה לפרטיות העובדים, כולל גישה למידע אישי במכשירים פרטיים.
בהקטה, שעובד בחברה מאז 2020, טוען כי אפל דורשת מעובדיה לשלב בין חשבונות iCloud פרטיים למכשירי עבודה, מה שלדבריו מאפשר לה לעקוב אחריהם גם מחוץ לשעות העבודה. בתביעה, שהוגשה בבית משפט בקליפורניה, נטען שאפל מעודדת שימוש במכשירים אישיים לצורכי עבודה - אך מחייבת התקנת תוכנות ניהול המאפשרות גישה למידע כמו מיקום, תמונות, הודעות, ואף מיילים פרטיים.
בנוסף, התביעה מצביעה על מגבלות חמורות על חופש הביטוי של העובדים: איסור על פרסום מידע מקצועי ברשתות חברתיות, כמו בלינקדאין, ואפילו על השתתפות בכנסים. העובדים נדרשים לשמור על הפרדה מוחלטת בין חייהם האישיים למידע על עבודתם, אך בו זמנית, החברה מנטרת את המכשירים הפרטיים שלהם.
מובילה בפרטיות או חוצה גבולות?
למרות תדמיתה כחברה שמובילה את נושא הפרטיות בעולם הטכנולוגיה, הטענות המועלות בתביעה חושפות תמונה הפוכה. בתביעה מצוין כי אפל מפעילה מנגנוני מעקב פיזיים ודיגיטליים אחר עובדיה, כולל ניטור מכשירים אישיים, גישה לנתונים אישיים ובדיקות מכשירים גם מחוץ למשרד.
בהקטה מתאר את התנהלות אפל ככזו המונעת מהעובדים לשמור על איזון בריא בין עבודה לחיים פרטיים. לדבריו, מי שמבקש לשמור על פרטיותו נתקל בהתנגדות ברורה מצד החברה. מעבר לכך, הוא טוען שהמדיניות הזו מתנגשת עם חוקי הפרטיות של מדינת קליפורניה.
דוחים את הטענות, לא עונים על שאלות
אפל מיהרה להגיב לטענות בתביעה: "אנו מחויבים לזכויות העובדים, כולל חופש הביטוי וזכויות פרטיות". החברה ציינה שהיא מקיימת הדרכות שנתיות לכלל העובדים בנושא, אך לא התייחסה ישירות לשאלות שהועלו בתביעה.
אמנם אפל אינה הראשונה שנתקלת בטענות דומות - גם גוגל ואמזון זכו לביקורת על מדיניות מעקב אחר עובדים - אך דווקא תדמיתה כמגינת הפרטיות הופכת את המקרה למעניין במיוחד. התביעה הזו מציבה את אפל בפני ביקורת ציבורית לא פשוטה, ועשויה להכתיב שינוי מדיניות פנימי אם תוכח נכונות הטענות.
הכתבה פורסמה לראשונה באתר The Verifier