מיקרוסופט חשפה תכנית חדשה שתאפשר למשתמשים פרטיים להמשיך לקבל עדכוני אבטחה עבור Windows 10, גם לאחר סיום התמיכה הרשמית באוקטובר 2025 - אך בתמורה לתשלום שנתי. לראשונה, החברה תציע לצרכנים פרטיים גישה לתכנית העדכונים המורחבת (ESU), שתבטיח את המשך ההגנה על המכשירים, אך במחיר לא נמוך.
החברה הודיעה כי תדרוש 30 דולר עבור שנה אחת נוספת של עדכוני אבטחה קריטיים, מבלי לכלול תכונות חדשות, תיקוני באגים או תמיכה טכנית. משתמשים עסקיים יידרשו לשלם 61 דולר בשנה הראשונה, עם אפשרות להאריך לשנתיים נוספות במחירים הולכים ועולים. במילים אחרות, המשתמשים הביתיים יוגבלו לתקופת הארכה של שנה אחת בלבד, שתספק הגנה נוספת אך ללא עדכונים שוטפים.
סמנכ”ל בכיר ומנהל השיווק הצרכני במיקרוסופט, יוסוף מהדי, מסביר כי החברה שואפת להעניק אבטחה קריטית גם למי שאינו יכול או אינו מעוניין לעבור ל-Windows 11. עם זאת, הוא מדגיש כי התכנית אינה כוללת שיפורים או תיקוני באגים, אלא רק את העדכונים הקריטיים ביותר לשמירה על יציבות המערכת.
ההחלטה מגיעה על רקע קצב אימוץ איטי יחסית של Windows 11, שנחשב מאתגר מבחינת דרישות חומרה. רק מכשירים עם שבבי אבטחה מסוג TPM ומעבדים מודרניים - רובם מהשנים האחרונות - תומכים בגרסה החדשה. מצב זה מותיר מיליוני מחשבים ישנים, שמתקשים לעמוד בדרישות של Windows 11, במצב בעייתי.
המשתמשים מצידם ממשיכים להעדיף את Windows 10 על פני השדרוג החדש. נתונים מאתר Steam מראים כי Windows 10 נותרה מערכת ההפעלה המובילה בקרב משתמשי המחשבים, אף על פי ש-Windows 11 חוותה עלייה קלה בנתח השוק באוגוסט 2024. אולם, כבר בספטמבר, חזרו המשתמשים לבחור ב-Windows 10 כמערכת העיקרית, מה שמצביע על נאמנות גבוהה יותר לגרסה הוותיקה והיציבה.
במהלך יוני האחרון, מיקרוסופט אף הפתיעה כשהכריזה על פתיחת תכנית הבטא למשתמשי Windows 10, למרות שהצהירה בעבר כי תפסיק לעדכן את המערכת. החלטה זו מצביעה על כך שהחברה מודעת לצרכי הלקוחות, ובמקום לאלץ את כולם לעבור ל-Windows 11, היא משמרת גישה ממוקדת לשירותי אבטחה חיוניים עבור משתמשים שאינם מתכוונים לשדרג.
המשמעות היא שמי שיבחר להישאר עם Windows 10 לאחר 2025, יוכל להבטיח לעצמו עוד שנה של אבטחה בתשלום, בלי לוותר על המערכת המוכרת. מיקרוסופט מתאימה את עצמה למגמות בשוק, אך מבצעת את המעבר הזה בזהירות, תוך ניסיון לא לנתק משתמשים ממערכת שהם תלויים בה.
הכתבה פורסמה לראשונה באתר The Verifier
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו