אפל יוצאים מהבועה: כך תוכלו לשתף חפצים אבודים עם כל מכשיר

עדכון אפליקציית Find My מקל על איתור החפצים - גם בסיוע אנשים עם מכשירי אנדרואיד, מחשבים או כל מכשיר עם גישה לדפדפן אינטרנט

המזוודה לא הגיעה? אפשר לשתף את המיקום שלה עם חברת התעופה. צילום: משה שי

איבדתם את שעון האפל שלכם? לא זוכרים איפה שמתם את האייפון? עם השדרוג החדש באפליקציית Find My, תוכלו לקבל עזרה באיתור הפריטים האבודים גם ממי שאינם משתמשים במכשירי אפל. 

אפליקציית Find My של אפל היא שירות מובנה במכשירי אייפון, אייפד, מק ועוד, שמאפשר לאתר מכשירים שאבדו או נגנבו. מדובר גם על חפצים שמקושרים ל-AirTags, מכשירי מעקב תוצרת אפל, שנועדו לעזור במציאת חפצים אישיים כמו מפתחות, ארנקים, תיקים ועוד. גרסת הבטא השנייה של iOS 18.2 מציגה שדרוג משמעותי ל-Find My, עם אפשרויות חדשות שיכולות להקל עליכם במציאת החפצים.

בגרסה המעודכנת, המשתמשים יכולים לשתף את המיקום של פריטים שאבדו, ובכך לאפשר לאנשי אמון או לגורמים חיצוניים, כמו צוותי חברת תעופה או כוחות הביטחון, לעזור במציאתם. האפשרות הראשונה, “Share Item Location” (שיתוף מיקום פריט), מאפשרת שליחה של קישור ייחודי למכשירים שאינם של אפל. כך ניתן לראות את מיקום הפריט שאבד גם ממכשירי אנדרואיד, מחשבים או כל מכשיר עם גישה לדפדפן אינטרנט.

הקישורים פעילים למשך שבוע בלבד. במידה והפריט נמצא, השיתוף מופסק אוטומטית, או לחלופין, הוא מתבטל בתום התקופה. נוסף על כך, בעל הפריט יכול לבדוק כמה אנשים צפו בקישור וכך לוודא מי עקב אחר המיקום.

אייפון 14 פרו. גם אנדרואיד יכול לעזור, צילום: רויטרס

מעגל הסיוע מתרחב

פונקציה נוספת, “Show Contact Info” (הצגת פרטי התקשרות), מאפשרת לכל מכשיר להתחבר לפריט האבוד ולפתוח דף אינטרנט עם פרטים נוספים כמו מספר טלפון וכתובת מייל. כך, אפילו מכשירים שאינם של אפל יכולים להציג פרטי התקשרות של הבעלים ולסייע בהחזרת החפץ.

החידוש הזה משדרג את מה שאפל הציעה בעבר בשיתוף עם אנשי קשר. עד כה, שיתוף המידע היה מוגבל למשתמשים באקוסיסטם של אפל, אך הפעם היא מאפשרת שיתוף חופשי. התכונה החדשה נועדה להקל על איתור פריטים שנעלמו במקומות ציבוריים כמו שדות תעופה, תוך הרחבת השימוש ברשת Find My.

תכונה זו תומכת גם ב-AirTags ובמכשירים אחרים הנכללים ברשת המעקב של אפל. היא מדגישה את מאמצי החברה להנגיש את שירותי האיתור שלה לקהל רחב יותר.

הכתבה פורסמה לראשונה באתר The Verifier

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר