חוששים ממתקפת הסייבר הבאה? כך תגנו על חשבון הוואטסאפ שלכם מפני פריצה

עם יותר משני מיליארד משתמשים, וואטסאפ הפכה ליעד מועדף לפריצות האקרים • איך מתגוננים? אימות דו-שלבי, הגנה על הקוד האישי, והגדרות פרטיות נכונות הם קו ההגנה הראשון שלכם • ומה עושים אם כבר נפרצתם? • המדריך החיוני להגנה על החיים הדיגיטליים שלכם, שכל אחד חייב להכיר

איך להגן על חשבון הוואטסאפ? (אילוסטרציה). צילום: אי.פי.אי

הלו? מישהו השתלט לי על הוואטסאפ! מכשירי טלפון של רופאים בכירים וחברי הנהלה בבית החולים בילינסון נותקו אתמול (שלישי) מאפליקציית וואטסאפ, בעקבות הונאת סייבר. בשלב זה אין חשש מחשיפת מידע רפואי, אך האירוע עורר דאגה רבה בקרב הצוות הרפואי והנהלת בית החולים. 

וואטסאפ. יותר משני מיליארד משתמשים פעילים בחודש ביותר מ-180 מדינות, צילום: אי.פי.אי

וואטסאפ היא ענקית תקשורת עם יותר משני מיליארד משתמשים פעילים בחודש ביותר מ-180 מדינות. עבור ישראלים רבים, היא הרבה יותר מאפליקציית מסרים - היא כלי עבודה חיוני, ופלטפורמה לתקשורת וניהול מערכות יחסים. אך ככל שהתלות גדלה, כך גם הסיכונים. חסימה של חשבון וואטסאפ נתפסת כמעט כ"עונש מוות" דיגיטלי, שיכול להפוך את החיים לקשים.

כדי לעזור לכם להישאר מוגנים ולהימנע מתרחיש כזה, ריכזנו מדריך מקיף עם טיפים חיוניים להגנה על חשבון הוואטסאפ שלכם ומדריך חיוני להתמודדות עם פריצה.

מה לעשות אם נחסם הוואטסאפ? המדריך המלא

הצעד הראשון והחשוב ביותר הוא הפעלת אימות דו-שלבי. זהו תהליך פשוט שניתן לבצע בהגדרות החשבון, ומוסיף שכבת הגנה משמעותית.

זכרו תמיד: הקוד האישי שלכם הוא סודי ביותר. לעולם אל תשתפו אותו, אפילו אם מישהו מציג את עצמו כנציג תמיכה טכנית או טוען שהקוד נשלח אליו בטעות.

חשוב גם להפעיל התרעות אבטחה בהגדרות החשבון. אלה יעזרו לכם לזהות פעילות חשודה מוקדם ככל האפשר.

בנוסף, שקלו להגביל את הפרטיות שלכם: צמצמו את מספר האנשים שיכולים לראות את תמונת הפרופיל, הסטטוס והמיקום שלכם. ככל שתחשפו פחות מידע, כך תהיו מוגנים יותר.

מה לעשות אם חשבון של חבר בקבוצה נחטף? אם אתם מזהים פעילות חשודה בקבוצה, כמו שינוי פתאומי בתמונה או בשם הקבוצה, או הפצת תוכן לא ראוי, צאו מהקבוצה מיד. זה יכול למנוע מכם להיות קורבן להתקפה נוספת.

בנוסף, הגדירו את החשבון שלכם כך שימנע הוספה אוטומטית לקבוצות. זה יעזור להגן עליכם מפני צירוף לא רצוי לקבוצות זדוניות. אל תשכחו לחסום מספרים חשודים שמהם מגיעות הודעות חריגות.

התמודדות עם חסימת חשבון: אם וואטסאפ חסמה את החשבון שלכם, אל תיכנעו לייאוש. לרוב, החסימה היא זמנית. המתינו לסיום תקופת החסימה, ואם החשבון לא משתחרר אוטומטית, פנו לתמיכה של וואטסאפ. במקרה של חסימה קבועה, פנו מיד לתמיכה והסבירו את המצב בפירוט. לעתים קרובות, ניתן לפתור את הבעיה בשיתוף פעולה עם צוות התמיכה.

טיפים למנהלי קבוצות: אם אתם מנהלים קבוצות וואטסאפ, יש לכם אחריות נוספת. הימנעו מהפצת קישורי הצטרפות לקבוצה ברשתות חברתיות פתוחות. אם קישור הופץ בטעות, שנו אותו מיד. בנוסף, קבעו תנאי שימוש ברורים לקבוצה ופרסמו אותם בתיאור הקבוצה. חשוב גם למנות לפחות מנהל נוסף לקבוצה למקרי חירום.

זכרו, מנהלי קבוצות גדולות הם יעד מועדף להאקרים, לכן היו ערניים במיוחד.

בכל חשד לאירוע סייבר או להמלצות הגנה נוספות, חייגו למערך הסייבר הלאומי בחיוג 119. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר