מטא נגד הפלשתינים? עובד לשעבר חושף טענות על מחיקת תכנים

מהנדס לשעבר בחברה הגיש תביעה נגד ענקית הטק, בטענה כי פעלה באופן מוטה בטיפולה בתכנים הקשורים למלחמה בעזה • בין היתר האשים הצעיר כי מטא (Meta) חקרה עובדים שהשתמשו בדגל הפלשתיני, אך לא התייחסה לאלו שהשתמשו בדגל ישראל או אוקראינה

משרדי מטא (פייסבוק, אינסטגרם) באירלנד. . צילום: רויטרס

מהנדס לשעבר במטא הגיש אתמול (שלישי) תביעה נגד החברה, בטענה כי פיטרה אותו לאחר שניסה לסייע לתקן באג שגרם להורדת החשיפה של פוסטים פרו-פלשתיניים באינסטגרם. לטענתו, החברה פועלת באופן מוטה בטיפולה בתכנים הקשורים למלחמה בעזה.

המהנדס, פראס חמאד, ממוצא פלשתיני-אמריקני, היה בצוות למידת המכונה של מטא מאז שנת 2021. בתביעה שחמאד הגיש לבית המשפט בקליפורניה, הוא טוען כי ענקית הטק סיימה את העסקתו בחודש פברואר האחרון באופן לא חוקי, פעלה באפליה וביצעה נגדו עוולות נוספות.

מפגינים פרו פלשתינים בבנין הקונוסליה הישראלית בסן פרנסיסקו. המלחמה על הנרטיב מתנהלת בכל החזיתות // צילום: רשתות ערביות



חמאד האשים את מטא בנוסף בהטיה כלפי אזרחים פלשתינים ופרו-פלשתינים, וחשף שהחברה אף מחקה הודעות פנימיות של עובדים שהזכירו את מות קרובי משפחתם בעזה. עוד הוא טען שמטא ערכה חקירות לגבי שימוש של עובדים באימוג'י של הדגל הפלשתיני, כאשר עובדים שפרסמו את דגל ישראל ואוקראינה, לא נחקרו באופן דומה.

הטיה נגד פלשתינים, נגד ישראלים או בכלל ניסיון לשמור על ניטרליות?

הטענות של חמאד משקפות ביקורת ארוכת שנים מצד ארגוני זכויות אדם על האופן בו מטא מטפלת בתוכן שעולה לפלטפורמות שלה ונוגע לסכסוך הישראלי-פלשתיני. יחד עם זאת, מאז פרצה המלחמה, עלו טענות רבות מהצד הישראלי על הטיה לטובת הצד הפלשתיני ופגיעה בחשיפה של פוסטים פרו-ישראלים.

הקמפיין הישראלי ששותף בסטורי של הזמר עומר אדם, ירד, ואז חזר לאוויר., צילום: צילום מתוך אינסטגרם

רק לאחרונה התעוררה סערה כאשר קמפיין התגובה הישראלי לקמפיין הפרו פלשתיני "כל העיניים על רפיח" ששותף על ידי מיליונים באינסטגרם כולל ידוענים רבים, הוסר מהרשת החברתית וחשבונו של היוצר הישראלי העומד מאחוריו, בנג'מין גיארמון, נחסם מהפלטפורמה וכל השיתופים שלו נעלמו.

מעיין שריג, סמנכ"לית תקשורת ושותפויות במטא ישראל, טענה בזמנו כי מדובר היה בתקלה טכנית והקמפיין אכן הוחזר מאוחר יותר לאוויר (כמו גם חשבונו של גיארמון), אך הנושא הציף מחדש את הטענות על ההטיה של מטא כלפי פוסטים ישראלים לעומת אלו הפלשתינים.

יחד עם זאת, כבר בתחילת השנה הודיעו במטא כי החברה תרחיב את מדיניות התכנים המומלצים שלה באינסטגרם ובת'רדס כך שחשבונות שיפרסמו תוכן פוליטי או כזה העוסק בנושאים חברתיים רגישים, לא יומלצו למשתמשים "חיצוניים" שאינם עוקבים אחרי אותם החשבונות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר