הכי קרוב לדבר האמיתי: כולם מכירים תחליפי בשר, אבל על תחליף לשומן שמעתם?

חברת Kayama הישראלית ואחד העומדים בראשה, גד האריס, עובדים בימים אלו על פיתוח מקרן במיוחד • על טבעונות, חוויה שמדמה אכילת בשר ומה שביניהם • ראיון מיוחד

"ישראל היום" בשיחה עם גד האריס, היזם מאחורי Kayama

במשך שנים, מתמודד שוק תחליפי הבשר עם משימה מרכזית - יצירת חוויה המדמה את "הדבר האמיתי", קרי להעניק חוויה הדומה לבשר עד כמה שניתן. חברת Kayama ואחד העומדים בראשה, היזם ובוגר הטכניון גד האריס, באו לענות בדיוק על הצורך הזה ופיתחו תחליף מפתיע ומסקרן במיוחד – תחליף לשומן מן החי.

תחליף השומן של החברה הוא רעיון שלא נוצר בריק. שוק תחליפי הבשר לא יודע לספק כיום את מלוא החוויה, וגם התחליפים המתקדמים ביותר, סובלים מבעיה משמעותית אחת – היובש במרקם והיעדר התוספת השומנית שכה משמעותית להשלמת הטעם הבשרי.

יש תחליף, גם לשומן של בעלי החיים. ארכיון, צילום: רויטרס

שוחחנו עם גד האריס, כאמור בוגר הנדסת סביבה מהטכניון וטבעוני בעצמו, שעוסק ב-3.5 השנים האחרונות במחקר ופיתוח של חלבונים אלטרנטיביים והקים את החברה לפני כשנה יחד עם אנה סליוזברג, האחראית על הפיתוח העסקי של הסטארט-אפ.

אז איך עומד העתיד של תחליפי הבשר להיראות ומה הוא חושב מקומה של ישראל בכל הסיפור הזה?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר