במשך שנים, מתמודד שוק תחליפי הבשר עם משימה מרכזית - יצירת חוויה המדמה את "הדבר האמיתי", קרי להעניק חוויה הדומה לבשר עד כמה שניתן. חברת Kayama ואחד העומדים בראשה, היזם ובוגר הטכניון גד האריס, באו לענות בדיוק על הצורך הזה ופיתחו תחליף מפתיע ומסקרן במיוחד – תחליף לשומן מן החי.
תחליף השומן של החברה הוא רעיון שלא נוצר בריק. שוק תחליפי הבשר לא יודע לספק כיום את מלוא החוויה, וגם התחליפים המתקדמים ביותר, סובלים מבעיה משמעותית אחת – היובש במרקם והיעדר התוספת השומנית שכה משמעותית להשלמת הטעם הבשרי.
שוחחנו עם גד האריס, כאמור בוגר הנדסת סביבה מהטכניון וטבעוני בעצמו, שעוסק ב-3.5 השנים האחרונות במחקר ופיתוח של חלבונים אלטרנטיביים והקים את החברה לפני כשנה יחד עם אנה סליוזברג, האחראית על הפיתוח העסקי של הסטארט-אפ.
אז איך עומד העתיד של תחליפי הבשר להיראות ומה הוא חושב מקומה של ישראל בכל הסיפור הזה?