יום כיפור הוא הזדמנות מצוינת לעשות חשבון נפש, להירגע ולקרוא ספר טוב ומרתק. שאלנו כמה מנהלים בכירים בחברות הייטק בישראל לגבי המלצות לספרים שהותירו בהם את הרושם הטוב ביותר, הציתו את דמיונם ואף השפיעו ועיצבו את הקריירה שלהם – ואולי גם את חייהם.
למה מי זה מייקל?! | גל אביב, מנכ"ל דיגיטל טורבין ישראל
ב-100 סיפורים קצרים, מפקד חיל האוויר לשעבר אליעזר שקדי מגולל בספרו "למה מי זה מייקל?!" אירועים מרגשים ועצובים שהתרחשו לאורך חייו. הכתיבה אותנטית ומציגה גם שגיאות שעשה לאורך הדרך, ובספר עצמו ישנם לקחים מעוררי מחשבה המספקים מוסר השכל שכל אחד יכול לאמץ.
במסגרת שירותי ביחידת המחקר והפיתוח של חיל האוויר, לקחתי חלק בפיתוח מערכות תוכנה קריטיות לביטחון המדינה. כמי שחווה את כובד האחריות, אני מוקיר את שקדי על ההחלטות והסיכונים שלקח, ומאמץ כמנכ"ל הנמצא לא אחת בצומת דרכים את המשפט המופיע בספרו: "גם כשהדברים נראים מטורפים, קשים וחסרי סיכוי – תלמד, תתעמק, תתלבט, תבין את הסיכונים והסיכויים, תקשיב באמת, ותחליט. בסוף ההחלטה היא שלך".
מר ורטיגו | אור לנצ'נר, מנכ"ל Bright Data
"מר ורטיגו" של פול אוסטר הוא אחד מהספרים הנדירים האלה שאתה מסיים בתחושת החמצה, אבל לא ברור של מה בדיוק. אולי זו תחושת החמצה שאולי כן אפשר לעוף בעולם האמיתי, אם רק ננסה מספיק חזק? אולי תחושת החמצה על הילד המסכן שאיכשהו הצליח, אבל המחיר היה כבד ובסוף החיים ניצחו?
הספר מטייל במחוזות ה"לא הגיוני בכלל, אבל אולי כן בעצם?", תוך כדי נגיעה בהיסטוריה אמריקנית מרתקת, כל זאת באמצעות כתיבה מדהימה של אוסטר שמדייקת בפרטים אבל לא יותר מדי, כדי לאפשר לקורא לדמיין כמו שצריך.
לצאת מהקווים: סודות החשיבה היצירתית | מעין כהן-חזיז, מנהלת סייט ישראל וסמנכ"לית משאבי אנוש גלובלית ב-CyberProof
"לצאת מהקווים: סודות החשיבה היצירתית" של קן רובינסון הוא ספר חובה עבור כל מי שמבקש לממש את הפוטנציאל היצירתי שלו ושל הצוותים שלו כמנהל, לערער על נורמות ולטפח חדשנות בעובדיו.
הספר שינה את הפרספקטיבה שלי באמצעות חיבור בין תחומי הניהול והחינוך, וכבת לאשת חינוך – השילוב ביניהם חשוב לי מאוד. התובנות של רובינסון מראות שניפוץ תבניות יכול להניב תוצאות יוצאות דופן. בהסתמך על הרקע החינוכי העשיר שלו, הספר שוזר בצורה זורמת אנקדוטות מקסימות ורלוונטיות מעולם החינוך לתוך העולם העסקי והניהולי. העיסוק של הספר בטיפוח יצירתיות בבגרות, גם כאשר אדם מאמין שהשיג את פסגת הידע והניסיון, מעוררת מחשבה במיוחד.
גלגל התנופה – מטוב למצוין | בן רוזנס, מנכ"ל User1st
"גלגל התנופה – מטוב למצוין", שנכתב על ידי ג'יימס קולינס, הוא ספר שלא מתאים רק עבור מנהלים, אלא גם לכל אדם הרוצה להפוך לגרסה הטובה ביותר של עצמו. הספר מבוסס על מחקר הסוקר מספר חברות ענק שחוו קריסה, ועל השינויים שהובילו מנהליהם וגרמו למפנה חיובי משמעותי, עם דגש על התוויית דרך למצוינות ארגונית.
האספקטים האישיותיים של הספר הם על-זמניים ומאפשרים ללמוד ולספוג השראה על התמודדות עם משברים באמצעות פתרונות יצירתיים וישימים. התובנות שעולות מהספר מלוות אותי שנים ארוכות. אני חוזר אליו אחת לתקופה, ומודד את עצמי בהתאם למסקנות העולות ממנו. השיעורים והלקחים שהספר מציף בדבר התעוזה לשבור כיוון ולייצר אופק חדש מהווים את הבסיס להצלחתי המקצועית הנוכחית.
Pitch Anything | טל קרייזלר, מייסד, שותף ומנכ"ל ב-NoTraffic
הספר " Pitch Anything" של אורן קלף מציג טכניקות ואסטרטגיות מתחום הנוירו-כלכלה, כדי לאפשר דרך חדשה להציג ולהעביר מסרים. אחד ההיבטים המסקרנים בספר הוא הבנת אופן פעולת המוח בתהליך קבלת ההחלטות, וכן החשיבות הרבה לתוכן הנלווה למסר המילולי, יצירת קשר רגשי עם המאזין, חשיבות השפה הגופנית, הקצב וטון הדיבור. בעזרת העקרונות הללו ניתן לשפר משמעותית את יכולת העברת המסרים, ולהבין טוב יותר אנשים בעלי מאפיינים אישיותיים שונים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו