מעלים הילוך: העולים החדשים שמובילים את ההייטק הישראלי

הם הגיעו לארץ מכל רחבי העולם ובחרו להישאר ולבנות פה חיים • "אני אוהב את הדיבור מהלב, את העובדה שמה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל. האנשים כאן אותנטיים בצורה לא מתנצלת" • "אף מה שחושבים, בארה"ב חוויתי הרבה יותר פילוג" • אלו האנשים שמובילים את התעשייה

עולים חדשים שהגיעו לישראל. ארכיון , יוסי זליגר
עולים חדשים שהגיעו לישראל. ארכיון. צילום: יוסי זליגר

הם הגיעו מברזיל, אוסטרליה, ניו זילנד, זימבבואה וארה"ב ולכולם מכנה משותף - האהבה לישראל. לכבוד החג והשנה שנפתחה לה, הכירו את העולים החדשים שמובילים את שוק ההייטק המקומי.

תמר היגלר הירש היא מייסדת-שותפה וסמנכ"לית טכנולוגיות בחברת הפודטק ProFuse Technology. תמר נולדה בלוס אנג'לס וב-2014 הגיעה לישראל כדי להשלים פוסט-דוקטורט במכון ויצמן, שם הכירה את בעלה והחליטה להישאר. לדבריה, "ההייטק הישראלי מיוחד במינו, כאן מיד האנשים שאיתם אתה עובד הופכים למשפחה שלך".

תמר היגלר הירש, צילום: יח"צ

כשמדברים על המצב בישראל, תמר לא מתייחסת לנושא הפוליטי אלא דווקא ליוקר המחייה שזינק באחרונה. "אין ספק שישראל יקרה, החל ממחיר המזון, דרך הדלק, שכר הדירה ומחירי הרכב. עם זאת, בישראל מערכת החינוך הציבורית מעולה, יש לימודים אקדמאיים במחירים הוגנים ומשקיעים המון בחינוך, זה שווה את זה", כך היא טוענת.

סיפור העלייה של יהודה אברהם, מנהל תוכן שיווקי בחברת Similarweb, מתחיל בניו זילנד. "משפחתי ואני גדלנו כנוצרים והחלטנו לאמץ את אמונת השורשים העבריים. במהלך ביקורי בישראל למדתי על היהדות, חגגתי פסח ולמדתי בבית הכנסת על התלמוד". כאן הוא גם הכיר את אשתו והחליט לעשות עלייה לישראל. "אני אוהב מאוד את האווירה, את הדיבור מהלב, את העובדה שמה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל. האנשים כאן אותנטיים בצורה לא מתנצלת", הוא אומר.

יהודה אברהם, צילום: סימילרווב

מתיו אנדריאני, מנכ״ל ומייסד חברת Mazebolt, עלה לישראל בשנת 2001 כשהיה בן 19. הוא מספר כי "המשפחה שלי הגיעה לאפריקה אחרי אירוע ליל הבדולח באירופה וגדלתי בזימבבואה כל חיי. בארץ כולם הרבה יותר מחויבים למקום העבודה ומרגישים חלק ממנו, במובנים מסוימים זה יעיל יותר וגורם לתחושת סיפוק גדולה יותר, אבל זה יכול גם לגרום לאי-סדר. אני חושב שבתקופה האחרונה אנחנו רואים אבולוציה של הדמוקרטיה בישראל, אבל אני מאמין שנצא מזה מחוזקים. אני סומך על הציבור שידע כיצד להניע את המנהיגים שלנו לכיוון הנכון".

מת׳יו אנדריאני, צילום: רונן גולדמן

דניאלה וינצווייג, מנהלת קשרי משקיעים ושותפויות אסטרטגיות בקרן ההשקעות Sarona Ventures, עלתה לישראל מארה"ב. "בילדותי ביקרנו את המשפחה בישראל כל שנה וכבר בגיל צעיר התאהבתי באנשים ובאווירה הישראלית, האחדות והעובדה שהארץ הרגישה לי כמו בית. אין ספק שיש הבדלים, הישראלים הם עם חרוץ שעובד קשה כדי ליזום ולהגשים חלומות, אבל יחד עם זאת לא כזה שילבש עניבות וחליפות. אגב, אף מה שחושבים, בארה"ב חוויתי הרבה יותר פילוג".

דניאלה וינצווייג, צילום: שי גואל

ג'ון רטהאוזר, מנכ"ל חברת הפודטק Eggmented Reality הגיע לישראל מפרינסטון, ניו ג'רזי, בכדי לשחק בנבחרת ישראל בענף הלקרוס וללמוד לתואר שני במנהל עסקים בטכניון. מהר מאוד הוא נדבק בחיידק היזמי הישראלי. "האקו-סיסטם פה תומך בחדשנות, יזמות ולקיחת סיכונים. הניסיון שצברתי בשנים האחרונות הוכיח לי שהסביבה העסקית הישראלית הרבה פחות רשמית ומבוססת ברובה על יחסים בין אישיים, כשההזדמנויות מגיעות דרך חברים לצבא או למושב, וכל אחד יכול לשבת לשיחה עם המנכ"ל שלו".

ג'ון רטהאוזר, צילום: Eggmented Reality

דין פוגרוסקי, Director of Sales EMEA בחברת logz.io, עלה לישראל בשנת 2018 מסידני, אוסטרליה. "מהרגע שהחלטתי לעזוב, תוך שלושה חודשים נפרדתי מכולם והגעתי לכאן. כחמש שנים לאחר מכן, ההחלטה הספונטנית הזו הפכה להרפתקה של חיי. באוסטרליה, אנשים לא תמיד אומרים את דעתם, מה שמגביל את החדשנות והיצירתיות. כאן אנשים ישירים ובעלי 'חוצפה', מה שמזיז דברים מהר".

דין פוגרוסקי, צילום: logz

ג'ניפר שוורץ מכהנת כExecutive Director בארגון EcoMotion. היא נולדה במרילנד, בגיל 18 השתתפה בתוכנית "מסע" לישראל, ולאחר סיום הלימודים האקדמאיים הגיעה לחקור את התרבות והפוליטיקה הישראלית ובחרה להישאר. "בארץ הכל נע סביב מערכות יחסים בין אנשים והפן המקצועי והאישי מעורבבים זה בזה. בנוגע למצב הנוכחי, זה נכון שתעשיית ההיי-טק בישראל חווה תקופה של אי-ודאות כלכלית, אך תנודות כאלו הן חלק מהמצב הטבעי של כל כלכלה. התשוקה הישראלית לחדשנות לא תיעלם כל כך מהר".

ג'ניפר שוורץ, צילום: עדי אקשטיין

ג'וליה פוקס, נציגת פיתוח ומכירות בחברת Cnvrg.io המספקת פלטפורמה למפתחי בינה מלאכותית, עלתה לישראל לפני שנתיים מברזיל. "מאז ומתמיד רציתי לעזוב את ברזיל למקום שבו אוכל להרגיש בטוחה ומאושרת, ובתקופת הקורונה משפחתי ואני עשינו זאת. רצינו התחלה חדשה, וכמשפחה יהודית, ישראל התאימה לנו", סיפרה. "ההבדלים בין ברזיל וישראל גדולים, אך לכל מדינה יש את היתרונות שלה ובשתיהן יש אוכל מדהים".

ג'וליה פוקס, צילום: ישראל היום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר