חקלאי אוסף גידולי קפה בקולומביה. בקרוב אפשר יהיה לגדל את הצמח גם בתנאי קיצון מדבריים \\ צילום: אי.אף.פי

צריכים נס? הטכנולוגיה שדואגת שלא ייגמר לנו הקפה

על רקע משבר האקלים שפוגע בחקלאות, פיתחה חברת "רוטס" הישראלית מערכת לגידול צמחים בתנאי קיצון • "יעזור לחקלאים מכל העולם להתמודד עם ההקצנה במזג האוויר וחוסר הגישה למי השקיה"

על רקע החשש ההולך וגובר בעולם מפני משבר האקלים שמשפיע על החקלאות, פיתחה רוטס, חברת אגרוטק ישראלית הנסחרת בבורסה האוסטרלית, טכנולוגיה לגידול צמחים בתנאים קשים באמצעות שמירה על הטמפרטורה האופטימלית של שורשי הצמחים לאורך כל השנה.

טכנולוגיית קירור השורשים של החברה מאפשרת גידול צמחי קפה, שבדרך כלל גדלים בטמפרטורה קרה בהרים, גם במקומות צחיחים וחמים כמו דובאי, בה החברה החלה לאחרונה לפעול. החברה החלה לעבוד בחו"ל בין היתר בזכות הקשר עם מכון הייצוא הישראלי וכיום מפתחת פרויקטים שונים באמירויות, ספרד, טורקיה, ארה"ב ועוד.

גידולי קפה באמצעות הטכנולוגיה של חברת רוטס \ צילום: באדיבות החברה,

הטכנולוגיה של רוטס מאפשרת לגדל גידולים על ידי קירור (או חימום) השורשים ושמירה על טמפרטורה של 20 מעלות, יום ולילה, לאורך כל השנה, מה שמאפשר לצמחים, כאמור כמו צמחי קפה, לגדול במקומות שאחרת לא היו יכולים לגדול בהם.

לחברת מספר פטנטים רשומים, כאשר האחרון ביניהם הוא דקר (התקן/צינור מחליף חום). הדקר מוחדר למצע הגידול ומשמש כמוליך קור/חום של מים במעגל סגור דרך הדקרים לאזור בית השורשים.

בנוסף, החברה מתקינה מערכות לניהול טמפרטורות מי השקיה ונוזל הדשיה בחממות הידרופוניות על ידי ניצול אנרגיה טרמית בעומק הקרקע ובכך מסייעת בוויסות (צינון וחימום) אזור בית השורשים של הצמח, תוך צמצום למינימום של צריכת חשמל לשמירת הטמפרטורה של הצמח.

בועז וכטל, מנכ"ל חברת רוטס: "החברה פיתחה ומוכרת מספר טכנולוגיות פורצות דרך העוזרות לחקלאים להתמודד עם ההקצנה במזג האוויר וחוסר גישה למי השקיה בכל מקום בעולם. ללא שימוש בטכנולוגיות מסוג זה, חקלאים נאלצים לבזבז אנרגיה רבה לנהל את טמפרטורות האוויר בחממה או לוותר על גידול מזון באין גישה למי השקיה".

פדריקו אטלסוביץ׳, ראש ענף אגרוטק במכון הייצוא: "בריאות הקרקע עומדת כאבן פינה בתחום החקלאות אשר מעצבת את הבסיס ליבול משגשג. במצב בו טמפרטורת קרקע מנוהלת בקפידה, היא מטפחת תנאים אופטימליים לצמיחה יעילה, ספיגת חומרים מזינים ותורמת לחיוניות הצמחים. נכון להיום יש בישראל את הטכנולוגיות המתאימות לאפשר שליטה של טמפרטורת בבית השורש לטובת תוצרת בריאה יותר, אשר גורמת לגידול בכמות התוצרת פר דונם, הארכת אורך חיי הצמח והבנה עמוקה של צרכי בית השורש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...