ניסוי לא מוצלח

כתב ערוץ 1, איתם לחובר, נפצע במהלך צילומים לכתבה על אפודי המגן החדשים שאמורים להגן על חיילי צה"ל מפני דקירות • חברת פמס בתגובה: "הכתב זז במהלך הצילומים, האפוד יעיל" • מניית פמס איבדה 5% מאז פרסום התקרית

איתם לחובר, רגע לפני הדקירה // צילום: ערוץ 1 // איתם לחובר רגע לפני הדקירה

מוקדם יותר היום, נפצע כתב הערוץ הראשון, איתם לחובר, במהלך צילומי כתבה על אפודי מגן. הכתב נפגש עם נציגי חברת פמס המייצרת את אפוד המגן שעתיד להיות חלק מציוד המגן של חיילי צה"ל, כפי שדיווח בכלי התקשורת. 

במהלך צילום הכתבה, שהייתה אמורה להיות משודרת היום במהדורת "מבט" של הערוץ הראשון, עטה על עצמו לחובר את אפוד מתוצרת פמס, חברה שמתמחה בענף המיגון והבליסטיקה, וזכתה במכרז משרד הביטחון שחיפש דרכים להגן על חיילי צה"ל מפני דקירות. נציין שגם משטרת ישראל גילתה התעניינות במוצר. 

"הסכין פגעה במקום לא ממוגן" // צילום: ערוץ 1
"הסכין פגעה במקום לא ממוגן" // צילום: ערוץ 1

"הסכין פגעה במקום לא ממוגן" // צילום: ערוץ 1

כאמור, במהלך "הניסוי" המצולם, דקר נציג החברה את הכתב שהיה אמור להיות חסין מפני דקירה. אלא שהסכין פגעה בגופו של לחובר, שנפצע, קיבל עזרה ראשונה מעובדי החברה ופונה לבית החולים. מאוחר יותר הגיע נציג החברה לאולפן חדשות 2 בתכנית "שש עם סיוון רהב מאיר" והסביר כי "האפוד אכן חסין מפני דקירות, אני זה שדקרתי את הכתב במקום בו האפוד לא ממוגן". 

ההסברה שמסרה החברה בכלי התקשורת השונים לא סייע לה, והמניה איבדה 5% מערכה מאז פרסום התקרית. איתם לחובר קיבל טיפול רפואי בבית החולים, שם נתפר ושוחרר לביתו. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר