השר לשעבר גונן שגב שמואשם בריגול לטובת איראן: "ניסיתי לסייע למדינה"

בחודש מאי האחרון הגיע שגב לגיניאה המשוונית, שם הוא הועבר לישראל על פי בקשתה • לאחר חקירה של גורמי הביטחון הוגש נגדו כתב אישום בגין סיוע לאויב במלחמה נגד מדינת ישראל • שגב הודה בחקירתו כי יצר קשר עם האיראנים, אך טען: "לא היה לי מידע סודי"

השר לשעבר, גונן שגב, במשפטו ב-2006, , צילום: פלאש 90

הותר לפרסום: בחודש מאי האחרון נעצר על ידי כוחות הביטחון השר וחבר הכנסת לשעבר, גונן שגב, בחשד לביצוע עבירות של סיוע לאויב במלחמה ובריגול נגד מדינת ישראל.

הפרקליטות הגישה נגד שגב כתב אישום לבית המשפט המחוזי בירושלים בגין עבירות אלו וכן בגין ריבוי עבירות של מסירת ידיעה לאויב. ל"ישראל היום" נודע כי שגב שיתף פעולה בחקירה, וטען שניסה לסייע למדינה ולא פגע בביטחונה.

בחקירתו הודה שגב שיצר קשר עם האיראנים, אך טען שלא היה לו מניע כספי. עוד טוען שגב כי לא היה בידיו כל מידע סודי להעביר לאיראנים. לדבריו, אם היה לו מידע סודי, לא היה יושב בכלא באגף פלילי רגיל.

שגב, שבשנים האחרונות התגורר בניגריה, הגיע לגיניאה המשוונית במהלך חודש מאי 2018. הוא הועבר לישראל על פי בקשת משטרת ישראל, לאחר שגינאה המשוונית סירבה להתיר את כניסתו לשטחה על רקע עברו הפלילי.

שגב נעצר לחקירת השב"כ והמשטרה מיד עם הגעתו לישראל, לאחר שנאסף מידע שהצביע על חשד כי שגב מקיים קשרים עם גורמי המודיעין האיראני ומסייע להם בפעילותם נגד מדינת ישראל. היות ששגב הוא עצור שב"כ אין חובה להביאו להארכת מעצר בבית משפט. הוא צפוי להיות מובא לבית המשפט המחוזי בירושלים ב-9 ביולי לבקשת מעצר עד תום ההליכים.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

בחקירה התברר כי שגב גויס ופעל כסוכן מטעם המודיעין האיראני. החקירה העלתה כי בשנת 2012 נוצר קשר בין שגב לבין גורמים מהשגרירות האיראנית בניגריה, ובהמשך אף הגיע פעמיים למפגשים באיראן עם מפעיליו, תוך שזהותם כאנשי מודיעין הייתה ברורה לו.

פעל לקשר אזרחים ישראליים לגורמי המודיעין האיראני

החקירה העלתה כי שגב נפגש עם מפעיליו האיראניים ברחבי העולם, בין היתר פעמיים באיראן, בבתי מלון ובדירות אשר להערכתו משמשות לפעילות חשאית איראנית. שגב אף קיבל מערכת תקשורת חשאית להצפנת המסרים בינו לבין מפעיליו.

עוד התברר בחקירה, כי שגב העביר למפעיליו מידע הקשור למשק האנרגיה, לאתרים ביטחוניים בישראל, למבנים ולבעלי תפקידים בגופים מדיניים וביטחוניים, ועוד.

כדי לעמוד במשימות שקיבל ממפעיליו האיראניים קיים השר לשעבר קשרים עם אזרחים ישראליים הקשורים לתחום האבטחה, ביטחון ויחסי החוץ של ישראל. שגב פעל כדי לקשר חלק מהאזרחים הישראלים לגורמי המודיעין האיראני, תוך שהוא מנסה לשטות בהם ולהציג את הגורמים האיראניים כגורמים עסקיים תמימים.

לבקשת שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל, נעתר בית המשפט והתיר לפרסום את הפרטים האמורים ועל יתר פרטי הפרשה הוטל צו איסור פרסום.

גורמים בשב"כ מסרו כי "תחום סיכול הריגול משתדרג בשל ריבוי הניסיונות של האיראנים לאיסוף מידע גם 'קלאסי' וגם בתחום הסייבר. מדובר בדמות בכירה. נבחן באיזו מידה גרם גונן שגב נזק בטחוני למדינת ישראל".

ההנהגה האיראנית. אייתוללה עלי חמינאי מימין // צילום: אי.פי.אי

"הפרסום שהותר משווה לדברים חומרה יתרה"

בהמשך להודעת שירות הביטחון הכללי, באי כוחו של השר לשעבר, גונן שגב, עוה"ד אלי זהר ומשה מזור התייחסו להאשמות:

"אנו מלווים את מר שגב החל ממועד הגעתו ארצה לפני כחודש ימים. לאחרונה הוגש כתב אישום. פרטיו ברובם חסויים לבקשת המדינה. כבר בשלב ראשוני זה ניתן לומר, כי הפרסום שהותר משווה לדברים חומרה יתרה, על אף שמתוך כתב האישום, שפרטיו המלאים נותרו כאמור חסויים, מצטיירת תמונה שונה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר