שאדי זידאן, קצין צה"ל בן 23 בן העדה הדרוזית, הושעה היום (שלישי) מתפקידו על ידי מפקדיו, בעקבות פוסט מחאה נגד חוק הלאום שכתב בפייסבוק.
המפקדים שוחחו עם הקצין, בדרגת סרן, והבהירו לו כי מצופה היה ממנו להימנע מפרסום הפוסט תוך הזדהות כקצין בצה"ל וכי בצה"ל אין מקום לשיח פוליטי מכל סוג. הוא הושעה מתפקידו למשך 14 ימים.
"החלטתי להפסיק לשרת את המדינה הזאת". זידאן // צילום: פייסבוק
זידאן פרסם אתמול פוסט ובו הודיע כי הוא מעוניין לעזוב את תפקידו כסמ"פ בגדוד לוחם בעקבות אישור חוק הלאום. "אני משרת בצה"ל כ-5 שנים, שירתי בכל רחבי הארץ. עד היום נתתי למדינה את הנשמה שלי, סיכנתי את החיים שלי לא ראיתי בית ומה לא", כתב זידאן בפוסט ששותף עשרות פעמים.
הקצין טען כי לראשונה סירב להצדיע לדגל ולשיר את ההמנון הלאומי: "אני לא בנאדם של פוליטיקה ולא בנאדם שאכפת לו מזה, אבל!! אבל אני אזרח כמו כולם ונותן את כל כולי למדינה וגם מעבר, בסוף אני אזרח סוג ב׳?", הוסיף הקצין וחתם את הפוסט: "אז לא תודה אני לא מוכן להיות חלק מזה וכן גם אני מצטרף למאבק הזה וכן החלטתי להפסיק לשרת את המדינה הזאת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו