דגם הפרימיום החדש של חברת פולאר (Polar) הפינית, Grit X2 Pro, מגיע עם הבטחה להיות שעון הספורט-פנאי האולטימטיבי, כזה המתחרה ישירות מול השמות הגדולים בשוק. עם תג מחיר שלא מבייש שעוני קצה מובילים והרבה פיצ'רים מעניינים, יצאנו לבדוק האם הוא באמת עומד בתחרות.
עיצוב ומבנה
Grit X2 Pro מגיע בקוטר של 48.6 מ"מ ועובי של 13.4 מ"מ – מה שממצב אותו בקטגוריית השעונים הגדולים. יחד עם זאת, הודות למשקל של 79 גרם בשילוב עם רצועת סיליקון מאוד גמישה ונוחה, השעון מאוד נוח לענידה ולא מפריע בשום פעילות גופנית שביצענו איתו (ריצה, אימון משקולות ורכיבה על אופניים).
השעון מגיע עם זכוכית ספיר (Sapphire) עמידה לשריטות וגוף מטיטניום, שמצד אחד הופך אותו לקל יותר, אך מצד שני גם מעניק לו עמידות גבוהה במיוחד מפני פגיעות (כראוי לשעון שמתאים גם לפעילויות שטח שונות). גם מבחינת טמפרטורה מדובר בשעון עמיד והוא יכול לשרוד בטמפרטורות שנעות בין מינוס 20 ל-50 מעלות צלזיוס.
תוכנה
במבט ראשון, חמשת כפתורי התפעול שנמצאים בצדדי המסגרת של השעון נראים מעט מרתיעים, במיוחד אם אתם לא רגילים לשעונים גדולים ומקצועיים. בכל הנוגע לממשק המשתמש, נראה כי בפולאר לוקים באותו הסימפטום כמו אצל המתחרה גרמין, והוא פיתוח ממשקים לא ממש אינטואיטיביים. יחד עם זאת, אחרי שמבינים את אופן התפעול של השעון, מתרגלים די מהר לכל אלו.
המסך גדול וברור לקריאה גם בשמש חזקה, אך אינו מגיב בזריזות למגע כפי שהיה צפוי משעון ברמה זו. לעיתים קרובות מדי לאחר הדלקת המסך ישנה שניה או שתיים בהן אין תגובה למגע ובכלל, התחושה היא שצריך ללחוץ די חזק כדי לקבל תגובה מהמסך.
חיסרון מובהק של השעון מתגלה במד הצעדים, כאשר זה לא מדויק - בלשון המעטה. לראיה, במבחן שלנו, באופן קבוע, הרמה של השעון מהשולחן, ענידה שלו, התיישבות על הכיסא ונעילת זוג נעליים הובילו לדיווח על ביצוע בין 100 ל-150 צעדים (מה שכמובן לא הגיוני).
חוסר דיוק משמעותי זה ממשיך לאורך היום, כאשר הסטייה בין הצעדים בפועל לצעדים המדווחים על ידי השעון גדולה הרבה יותר מסטייה שניתן לצפות לה בשעונים, בעיה רצינית בשעון הממוקד על מעקב אחר פעילות גופנית. כרגע לא ברור אם הנושא מוכר לחברה, אך מבירור עולה כי לא מדובר בתקלה נקודתית ומשתמשים רבים מדווחים עליה באינטרנט.
על הצד החיובי - פיצ'רים נוספים כמו ניתור גובה וכיוון במסלולי GPS, מערכת ייחודית הלומדת את הרגלי האימון של המשתמש ובהתאם לכך ממליצה על זמן מתאים לשתייהצריכה של תוספי מזון וחיישנים חכמים לניתור שינה הכוללים מדידת חום גוף, בהחלט מבדלים את השעון ממתחריו והופכים אותו לשעון כושר איכותי וראוי.
חיי הסוללה
עם קיבולת של 488mAh, הסוללה הגדולה של השעון בהחלט שחררה אותנו מדאגה לגבי הטעינה של המכשיר (כמובן תלוי השימוש). לטענת החברה - במצב של שעון חכם בלבד, כלומר בהפעלת הבלוטות' אך ללא הפעלת מיקום וללא הדלקת ניתור מלבד הדופק, הסוללה מחזיקה ל-10 ימים שלמים.
במקרה הזה, הנתונים שקיבלנו בפועל היו אפילו יותר גבוהים ממה שבפולאר טענו והגענו לשבועיים מלאים של שימוש רגיל ללא צורך בטעינה – נתון מפתיע ומרשים במיוחד אם לוקחים בחשבון את גודל המסך והבהירות שלו.
כמובן שככל שבוחרים להפעיל פיצ'רים תוחלת הסוללה כאמור תרד, אך גם במצבים של שימוש במפות וניתור רחב יותר של רמת החמצן בדם והשינה, קיבלנו יותר זמן בין הטעינות מזה שנטען על ידי פולאר – מה שהרשים אותנו מאוד.
מסקנות
עם רשימת פיצ'רים עשירה, ביניהם ניטור של למעלה מ-150 פעילויות שונות, דיוק מפות מהגבוהים בשוק אפילו במצב Offline, עמידות למים עד 100 מטרים וניתור מגוון מצבים פיזיים כגון רמת החמצן בדם, טיב השינה וכמובן מד הדופק ועוד רבים אחרים, Grit X2 Pro מתמקם כמתחרה ישיר של שעוני קצה כמו סדרת הפרו של גרמין והאולטרה של אפל.
הנקודות החזקות של השעון מבחינתנו הן הגודל והמשקל שלו, חיי הסוללה המרשימים, וכאמור הכמות הגדולה של הפיצ'רים, שיכסו כל סוג של פעילות ספורטיבית בה תרצו לעסוק. בפן השלילי – הפספוס הגדול של מד הצעדים הוא חיסרון שקשה להתעלם ממנו כשמדובר בשעון עם תג מחיר כה גבוה.
מחיר: החל מ-3,399 ₪ | להשיג אצל היבואן הרשמי בנדא מגנטיק ובחנויות הספורט והאלקטרוניקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו