הטלוויזיות של LG נחשבות לבין הטובות בשוק. החברה מציעה מגוון רחב של סדרות, עם טכנולוגיות וטווחי מחיר לכל כיס – החל מסדרת ה-OLED היקרה והמוצלחת ועד לסדרת ה-UHD בעלת תג המחיר הנגיש.
מסך הטלוויזיה שקיבלנו לסקירה, ,QNED81 שייך למשפחת ה-QNED של LG ומהווה את דגם הכניסה של הסדרה - כנראה במטרה לאזן בין תמורה למחיר. המסך משלב טכנולוגיית תצוגת נקודות קוונטיות עם טכנולוגיית ה-NanoCell של החברה ומציג טווח רחב יותר של צבעים.
מפרט
מידות הטלוויזיה (ללא מעמד): 1236 x 716 x 29.7
סוג תצוגה: 4K QNED
רזולוציית תצוגה: 4K Ultra HD (3,840 x 2,160)
סוג תאורה אחורית: Edge
קצב ריענון: 120Hz Native
כניסת HDMI: ארבע ליחידה. תומך ב-4K 120Hz, eARC, VRR, ALLM, QMS כפי שמפורט ב-HDMI 2.1 (2 יציאות).
מערכת הפעלה: webOS 23
תאימות FreeSync (AMD): כן
HDR (טווח דינמי גבוה): HDR10 / HLG
רושם ראשוני והתחברות למערכת
הטלוויזיה עצמה יחסית דקה ועם גב העשוי כולו מפלסטיק. אנחנו בחרנו לתלות את המסך על הקיר, אבל כמובן שהטלוויזיה מגיעה עם מעמד – די סטנדרטי – שלא תופס הרבה מקום רוחבית, אבל כן דורש מעמד טלוויזיה שיש לו לפחות קצת עומק, כ-30 ס"מ. המעמד נראה איכותי ומגיע בצבע מתכתי מוברש קלות.
QNED81 מריץ את גרסת 2023 של הממשק החכם של LG – webOS. ההתחברות לממשק המוכר מהירה וקלה, הוא ידידותי למשתמש, נוח ואטרקטיבי. יחד עם זאת, הוא כולל בתוכו גם פרסומות – משחקים, סרטים ומה לא, שאמנם ניתן להגביל, אבל לא לבטל לחלוטין.
השלט של LG גם-כן לא עבר הרבה שינויים, וטוב שכך – מדובר בשלט עם הרבה אפשרויות ונוכחות טובה ביד. מעבר לשימוש הרגיל, ניתן להשתמש בשלט בתור "מצביע", מה שאמור להקל על הניווט בתפריטים במקום להשתמש בכפתורים.
השלט כולל גם מיקרופון מובנה שעובד היטב ומקל על הניווט לפעמים: ניתן להשתמש בפקודות קוליות כדי לבקש מהטלוויזיה לפתוח אפליקציות ספציפיות, לבצע חיפושים, וכמובן גם לשאול מה השעה או תנאי מזג האוויר (אם במקרה הסמארטפון לא לידכם).
מסך
בזכות טכנולוגיית ה-Dimming Pro של LG, ההרגשה שמקבלים מהצפייה במסך היא מאוד נעימה ולא מעייפת. הטכנולוגיה מאפשרת לטלוויזיה לעמעם או להאיר בהתאם למידת הבהירות של האזור שסביבה.
לדוגמה- כאשר בחוץ אור, הטלוויזיה תאיר את המסך כדי למזער את המאמץ של העיניים לראות מבעד לבוהק. בהתאם, כאשר מדובר בחדר חשוך, המסך מתעמעם כך שהבהירות לא צורמת בעיניים.
הטלוויזיה מגיעה בגודל 50, 55 או 65 אינץ', כאשר אנחנו קיבלו לסקירה את דגם ה-55". מדובר במסך 4K בעל פאנל IPS התומך בקצב ריענון משתנה של עד 120 הרץ, HDR10 ובעל טווח כיסוי צבעים רחב.
המסך מגיע גם עם פיצ'רים מותאמים לגיימינג כמו VRR, FreeSync, וזמן השהייה נמוך במצב Game Mode. בנוסף לקצב הריענון הגבוהה, זוהי חבילה טובה במיוחד עבור הגיימרים שבינינו.
יחד עם זאת, איכות התמונה של ה - QNED81 מעט מאכזבת. הצבעים טובים, אך קצת חסרי עומק, והמסך לא מגיע מכוייל מספיק מהמפעל. זוויות הצפייה מעט צרות בשביל מסך IPS לטעמנו, אם-כי לא במידה שגורעת מהחוויה הטיפוסית.
הבעיה העיקרית של איכות התמונה נובעת מהניגודיות הנמוכה של המסך. השחורים נראים קצת אפורים מדי (ולא ציפינו לשחור של OLED), ובסצנות חשוכות פרטים מתערבבים יותר מידי בקלות. יחד עם זאת, כמו בטלוויזיות אחרות מסוג זה, קיים פיצ'ר של "עמעום מקומי" שאמור לסייע לבעיה.
בפועל, לצד העובדה שהוא אכן משפר את הניגודיות, הוא גם גורם להופעת "הילה" סביב פרטים בהירים על רקע חשוך – מה שמסיח את הדעת, והופך את הפיצ'ר, בעיקר בתכנים שיש יותר מידי ערבוב של סצנות עם אור וחושך או אלמנטים מיוחדים, לחסר משמעות.
כפועל יוצא מהניגודיות הנמוכה, גם ביצועי המסך עם תכני HDR בעיתיים מעט. הטלוויזיה לא מגיעה לבהירות גבוהה מספיק מצד אחד ומצד השני כאמור, השחורים שלה לא מספקים את העומק הדרוש כדי ליהנות מתכני HDR כמו שצריך.
סאונד
כשמדובר בסאונד של מסכי טלוויזיה דקים, אנחנו מראש מגיעים עם ציפיות לא גבוהות. ובהחלט, כשהפעלנו את ה- QNED81, קיבלנו את מה שציפינו לו. לאחר שהפעלנו את פיצ'ר ה- AI Sound Pro הסאונד שהתקבל היה טוב יותר, אבל לא היינו ממליצים עליו בשביל תוכן של סרטים או גיימינג.
כשצפינו על המסך בסרט אקשן והגענו לסצנות הכוללות הרבה צלילים, הסאונד שהמסך הפיק היה שטוח, הבסים היו מועטים עד כדי לא קיימים ולא הייתה הפרדת צלילים כך שהכל נשמע כמו ערבוביה אחת גדולה.
כאמור למסך קיים פיצ'ר שאמור לתקן ולהתאים את הסאונד לטעם של המשתמש והוא יכול לעבוד במקרים מסוימים בהם הפס-קול לא מאתגר במיוחד (ולא כולל הרבה צלילים שונים). בנוסף, שמנו לב שלרמקולים יש נטייה להדהד מעט כשהטלוויזיה קרובה מדי לקיר.
מסקנות
ה- QNED81 היא טלוויזיה טובה לקטגוריה שלה, אבל קצת מוזרה. בתג המחיר הנוכחי שלה, היא לא ממש מצדיקה את עצמה – במיוחד לאור העובדה שבפער של כמה מאות שקלים, ניתן לשדרג באותו הגודל לדגם ה-OLED של LG משנה שעברה, שהוא מוצלח ממנה פי כמה.
החוזק של המסך בא לידי ביטוי במיוחד בגיימינג, ובתחום הזה היא בהחלט יכולה להתאים - היא מגיעה עם כל הפיצ'רים הנכונים וחוויית הגיימינג איתה מהנה ללא ספק. יחד עם זאת, עניין המחיר שלה, שאנחנו מודים שלא ברור לנו, הופך אותה לטלוויזיה שכנראה היינו מדלגים עליה בשביל משפחת ה-OLED.
מחיר: החל מ-4,103 שקלים | להשיג אצל המשווקים המורשים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו