בתגלית שעשויה לכתוב מחדש את ההיסטוריה של ייצור האלכוהול בסין, ארכיאולוגים מצאו כלי נחושת שמכיל משקה מזוקק שמתוארך ללפני יותר מ-3,000 שנה. הכלי נחפר ב-2010 בחורבות דאשינג'ואנג בעיר ג'ינאן, מחוז שאנדונג, אתר מפתח ללימוד ציביליזציית שאנג, על פי News China.
כלי הנחושת מתוארך לשלהי שושלת שאנג (1600 לפנה"ס - 1046 לפנה"ס) שידועה בתרומותיה לעבודה עם מתכות וכתיבה. במהלך 3,000 השנים האחרונות, הכלי ניזוק מחלודה, אך הנוזל העתיק בפנים נשמר. הארכיאולוגים נזקקו לכמעט 15 שנים כדי לפתוח את הכלי, שהיה אטום.
לאחר שנפתח, דגימה מהנוזל נותחה במעבדה הבינלאומית המשותפת למחקר ארכיאולוגיה סביבתית וחברתית באוניברסיטת שאנדונג. מדענים אישרו את נוכחות האתנול, שאפשר לזהות אותו כמשקה מזוקק, על פי News China. התגלית מעלה את האפשרות שייצור אלכוהול מזוקק בסין החל מוקדם הרבה יותר ממה שחשבו קודם.
וו מנג, חוקר שותף במעבדה ומוביל המחקר, פירט את המאפיינים של הנוזל. "יין פירות ויין אורז שיוצרו בתסיסה ללא זיקוק מכילים סוכר וחלבונים בנוסף לאתנול. עם זאת, הנוזל שנמצא הפעם אינו מכיל סוכר או חלבונים, מה שמאשר שזהו משקה מזוקק", אמר וו מנג.
לפני תגלית זו, ארכיאולוגים חשפו מכשירי זיקוק משושלת האן (202 לפנה"ס - 220 לספירה) באתרים שונים, וכן משקה מזוקק מאותה תקופה. הממצאים החדשים, עם זאת, מקדימים את מקור ייצור המשקאות המזוקקים בסין ביותר מ-1,000 שנה.
וו מנג הדגיש את הרלוונטיות ההיסטורית של התגלית, מדגיש ש"מקור המשקאות המזוקקים בסין תמיד היה נושא חשוב בלימוד ההיסטוריה של המדע, הטכנולוגיה, ותרבות היין במדינה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו