על פי מחקר חדש שפורסם ב-BMJ Sexual & Reproductive Health נשים בבריטניה עוברות משימוש באמצעי מניעה הורמונליים כמו הגלולה, לשיטות מבוססות מודעות לפוריות, הידועות גם כשיטות מניעה טבעיות, בחמש השנים האחרונות.
המחקר בחן נתונים משירות הייעוץ להריון הבריטי (Bpas) כדי לחקור אילו שיטות מניעה היו בשימוש נשים שביקשו הפלות. החוקרים השוו שתי תקופות: ינואר עד יוני 2018, שכלל 33,495 נשים, וינואר עד יוני 2023, שכלל 55,055 נשים.
הממצאים חשפו שהשימוש המדווח בשיטות מבוססות מודעות לפוריות בזמן ההתעברות עלה מ-0.4 אחוזים ב-2018 ל-2.5 אחוזים ב-2023. עלייה זו "דורשת חקירה", ציינו המומחים על פי המירור. בנוסף, הגיל הממוצע של נשים המשתמשות בשיטות מבוססות מודעות לפוריות ירד מכמעט 30 ל-27, מה שמצביע על כך שנשים צעירות יותר מאמצות שיטות אלו בהדרגה, על פי הסאן.
על פי BBC News, השימוש בשיטות מניעה הורמונליות ירד מ-19 אחוז ב-2018 ל-11 אחוז ב-2023 בקרב עשרות אלפי נשים, מה שמצביע על רתיעה גוברת משימוש במניעה הורמונלית. ב-2010, בערך מחצית מהנשים בגיל הפוריות בבריטניה השתמשו בגלולה.
שיעור הנשים שדיווחו על אי שימוש באף צורה של אמצעי מניעה כשהן נכנסו להריון עלה מ-56 אחוז ב-2018 לכמעט 70 אחוז ב-2023, מה שמדגיש שינוי בהתנהגות מניעתית.
"משהו שבאמת דורש בחינה מדוקדקת הוא העלייה בשימוש בבריאות דיגיטלית, כולל אפליקציות פוריות ועוקבי מחזור. השוק התפוצץ. יש מאות מהם וחלקם אמינים יותר מאחרים. בנוסף את לא צריכה מרשם, ולכן את עשויה לא לקבל את כל המידע שאת צריכה", אמרה החוקרת הראשית ד"ר רוזי מקני, על פי BBC News.
החוקרים ציינו דיווחים שהמדיה החברתית מזינה חששות משימוש בתרופות הורמונליות.
"המחקר החדש עשוי להצביע על כך שנשים עושות בחירות מניעה שונות או לא יכולות להשיג את השיטות שהן רוצות", אמרה ד"ר פטרישיה לוהר שממוטטת ב-The Guardian.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו