במהלך מחקר על יצורים ימיים השוכנים בקרקעית הים באזור יבשת אנטרקטיקה, צוות מדענים מאוסטרליה, הוריד מצלמה לקרקעית הים, בעומק של כ-3 קילומטרים מתחת לשכבת הקרח באוקיינוס הדרומי, ונדהם לגלות דרך העדשה ייצור מפלצתי דמוי עוף ללא ראש.
"הוא נע באלגנטיות ליד המצלמה ושחה להנאתו, כשאנו צופים בו עם לסת שמוטה", סיפרו החוקרים. "בחיים לא ראינו שום דבר הדומה לו. זה היה בעל החיים המוזר ביותר, יוצא הדופן והמשונה ביותר שראינו אי פעם", תיארו.
החוקרים הנדהמים, מיד החלו לחפש מידע על הייצור המוזר. "נכנסנו לגוגל וגילינו שמדובר בבעל חיים שכבר נצפה בעבר. סוג של מלפפון ים, אבל רק מעט ידוע על הזן הזה", הם מספרים. מלפפוני הים הם יצורים צבעוניים המתקיימים על הפלנקטון וחיים בקרקעית הים. החוקרים מוסיפים כי "בכלל לא ידענו שהוא יודע לשחות. הוא ריחף מול המצלמה ונראה כמו עוף ללא ראש, בגודל של כדורסל".
"הצילומים שמתעדים את הייצור הימי המשונה, ממחישים עד כמה מעט אנו יודעים על היצורים השוכנים במעמקים", מוסיפים החוקרים ומדגישים את החשיבות של חקר החיים בים.
לאחרונה לא מעט מחקרים נערכים באוקיינוסים המקיפים את יבשת הקרח אנטרקטיקה, שחושפים עוד ועוד צורות חיים יוצאות דופן בקרקעית הים, שהסתגלו לחיים בטמפרטורות נמוכות מתחת לשכבת הקרח.
קבוצות מחקר מרחבי העולם משקיעות זמן רב כדי למפות את קרקעית האוקיינוסים האלו ולקטלג את בעלי החיים המצויים בהם. לאחרונה קבוצת מחקר רוסית פרסמה צילומים של כמה עשרות יצורים ימיים חדשים החיים באזור שכלל לא היו מוכרים למדע ושיש לעקוב אחריהם ולחקור אותם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו