פלשתינים מפעילים ברשת הפייסבוק דפי אוהדים למחבלים שאחראים לפיגועים שבהם נהרגו ישראלים - כך עולה מבדיקה שערך ח"כ בצלאל סמוטריץ. במכתב דחוף ששלח יו"ר מפלגת הציונות הדתית למנכ"לית פייסבוק ישראל, עדי סופר תאני, הוא ציין כי העובדה שנסגרו סופית חשבונות הפייסבוק של פעילי הימין הקיצוני, ברוך מרזל ומיכאל בן ארי, ואילו הדפים של המחבלים נותרו פתוחים, מעלה חשש להתערבות פסולה בחופש הביטוי.
"לצערי, השבוע נסגרו על ידי פייסבוק ישראל החשבונות של ברוך מרזל ומיכאל בן ארי. התנהלותכם מעוררת חשש כבד להתערבות פסולה בחופש הביטוי ובמרחב השיח הישראלי. בעוד מר מרזל ומר בן ארי פרסמו פרסומים לגיטימיים לחלוטין, הריני להביא לידיעתכם חשבונות פייסבוק אשר קוראים לאלימות, ויש בהם בכדי להוות הסתה הלכה למעשה", כתב סמוטריץ'.
חבר הכנסת צירף שישה חשבונות ודפי אוהדים של מחבלים, ובהם תכנים קשים. בין היתר מפעילים פלשתינים דף אוהדים לרב המרצחים מוחמד נאיפה, מפקד חללי אל-אקצא בטול כרם שנידון למאסרי עולם על שורת פיגועים, ובהם הפיגוע בקיבוץ מצר שבו נרצחו רויטל אוחיון וילדיה, מתן ונועם. דף אוהדים נוסף הינו למוחמד אל-ג'יוסי, ממייסדי גדודי חללי אל-אקצא, שנידון לשישה מאסרי עולם ו-55 שנים באשמת תכנון פיגוע ירי שבו נרצחו שישה יהודים. דף אוהדים שלישי הינו של רמזי עובידה, רוצח מחריד ששימש כבכיר חללי אל-אקצא ברמאללה וקולונל ברשות הפלשתינית, שרצח כמה ערבים שנחשדו בשיתוף פעולה עם ישראל ואחראי לפיגועים נגד ישראלים ונידון לכמה מאסרי עולם.
לצד דפי האוהדים, ישנם גם חשבונות של מחבלים שהשתחררו. כך, מעלה באסם שתיוי, מחבל משוחרר שישב בכלא עשר שנים בשל פיגועים שביצע, תכנים רבים על מחבלים חמושים, על פיגועים ועל תהלוכות נשק. פאדי אבו עטיה, מחבל ממחנה אל-עמארי שישב בכלא הישראלי 13 שנה, מפעיל גם הוא חשבון פייסבוק, וכך גם אשרף זכראנה אבו סאכר - בכיר בגדודי חללי אל-אקצא.
חבר הכנסת דרש מפייסבוק להסיר מייד את החשבונות הללו. "אני קורא לכם להסיר באופן מיידי את החשבונות הנ"ל, ולעצור באופן מיידי את ההסתה לרצח יהודים אשר מפורסמת בחשבונות המצורפים בראש כל חוצות".
יו"ר הציונות הדתית התייחס לסוגיה בשיחה עם "ישראל היום", ואמר: "הטרור ועידוד האלימות נגד יהודים בחסות הרשתות החברתיות חייב להיפסק. נראה שבפייסבוק איבדו את המצפן לחלוטין. במקום לחסום טרוריסטים ומסיתים, מתנכלים לפעילי ימין במסעות השתקה תמוהים. פניתי למנכ"לית פייסבוק ישראל, ודרשתי את הסרת דפי הטרוריסטים מהרשת. לא נכיל הסתה נגד אזרחי ישראל, ולא נכיל פגיעה באזרחי ישראל".
מפייסבוק ישראל לא נמסרה תגובה עד פרסום הידיעה, והיא תפורסם כשתתקבל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו