| צילום: עידו איז'ק

כך תצלמו בסמארטפון את הזיקוקים בערב יום העצמאות

למצלמות הסלולריות של היום יש יכולות מטורפות לצלם גם בתנאיי תאורה קשים, איתם עד לא מזמן רק מצלמות מקצועיות ידעו להתמודד • לקראת ערב יום העצמאות יצאנו עם הצלם עידו איז'ק לסשן צילומי לילה במרכז תל אביב כדי להבין כיצד כל אחד יכול לעשות זאת • צפו בכתבת הווידאו

כבר כמה שנים שאחד התחומים היחידים בהם עדיין אפשר לחוש שיפור בטכנולוגיות בסמארטפון הוא הצילום. לאט לאט המצלמות הסלולריות מתחילות להתקרב ליכולות שעד לפני שנים ספורות היו שמורות רק למצלמות מקצועיות.

המצלמות כיום כל כך משוכללות שהן מציגות ביצועים מעולים גם בצילום במצב אוטומטי, אבל כדי לסחוט מהן את המיטב זה לא תמיד מספיק.

כדי להבין איך עושים את זה, יצאנו עם הצלם עידו איז'ק לרחובות תל אביב והנפנו מצלמה אל השמיים החשוכים, ואל המגדלים והצמתים המוארים. איז'ק הוא מומחה לצילום סלולרי ומקפיד לצלם כבר שנים ארוכות אך ורק באמצעות הטלפון. בסרטון הוא מסביר כיצד תוכלו לשפר את צילומי הלילה גם במצב אוטומט (במצב אוטומטי, המצלמה הסלולרית עדיין מאפשרת שליטה בכמה ממאפייניי הצילום), וגם במצב ידני (או מקצועי, PRO).

במצב ידני היא מאפשרת שליטה בכל המאפיינים המוכרים לנו מהמצלמות הרגילות כמו מיפתח ומהירות צמצם, מהירות תריס, ורמת ISO. 

בסרטון תוכלו לראות את איז'ק מסביר כיצד עושים זאת, בתנאיי שטח, כאשר במקביל שילבנו קטעים מצילום המסך של הטלפון שלו. בעת הקרנת צילומי המסך מהטלפון שלו, שימו לב לאפקטים באדום - אלה מצביעים בכל רגע על המקום במסך שעליו איז'ק מדבר, בכל פעם שהוא מזכיר פיצ'ר כלשהו.

בגיל 13 גילה איז'ק לראשונה את תשוקתו לצילום. בכסף מהבר מצווה, קנה את מצלמתו הראשונה, הלך למגמת צילום בתיכון, המשיך כצלם צבאי ולאחר השחרור הפך לאסיסטנט. בהמשך הפך לצלם אופנה. ב-1998 גילה את הטלפון הנייד ולאחר כמה שנים התחיל לצלם רק בסמארטפון. כיום משמש כפרזנטור צלם ויוצר תוכן של סמסונג ישראל. משפט הדגל שלו: "תמיד אני אומר לאנשים שאם הסמארטפון היה אישה, הייתי מתחתן איתו". 

צילום וידאו: משה בן שמחון

אפטר אפקטס: לירון עזר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...