שלד אדם שנמצא בשנות ה-70 בבית קברות רומי ליד העיר הבלגית פומראול על גבול צרפת, הדהים את החוקרים שבחנו אותו מחדש לאחר שהתברר כי הוא הורכב למעשה מעצמותיהם של שמונה גברים ונשים שונים.
תחילתו של הסיפור בשנות ה-70, אז נמצא בית קברות עתיק מהמאה השניה והשלישית לספירה. במהלך החפירות, נמצא שלד שזוהה כאישה רומית, בגלל סיכה ייחודית שהונחה לצד הגופה. הדבר החריג היחיד בשלד היה תנוחת העובר בה האישה נקברה. החוקרים לא ייחסו חשיבות גדולה מדי לתנוחה, והעבירו את השלד למוזיאון.
אלא שמספר סימנים בכל הנוגע לסימטריה ולמבנה העצמות בשלד, הביא את החוקרים לערוך חקירה מחודשת של השלד העתיק. הממצאים של בדיקות הפחמן וה-DNA הדהימו אותם והעלו שורת שאלות בכל הנוגע לממצא: התברר כי מדובר למעשה משלד שהורכב משמונה גברים ונשים שונים בגילאים שונים, כאשר חלק מהעצמות שייכות לפרט אנושי והן בנות 4445 שנים.
הארכיאולוגית פרופסור ברברה וסלקה מאוניברסיטת בריסל ציינה ביחס לממצא כי "הבחירה המדוקדקת של העצמות מלמדת על כוונה פולחנית, שייתכן ועמדה מאחורי הרכבת הממצא. מעבר לכך, הבנייה המדוקדקת של השלד מלמדת גם על רגישות וכבוד למת".
החוקרים מציינים כי יצירה של שלדים ממספר אנשים, במיוחד כשהעצמות מגיעות משלדים שמופרדים במאות או אלפי שנים, הינה תופעה נדירה מאוד וכמעט שלא קיימת.
אחרי ההבנה המחודשת של הממצא עלתה שאלה: מה היתה הכוונה מאחורי המעשה הזה?
החוקרים העלו מספר תיאוריות שונות. על פי ההסבר הראשון, הרומאים חפרו בית קברות במקום, אך הפריעו בטעות לאתר קבורה ניאוליתית קדומה. החופרים ניסו לתקן את ההפרעה ופעלו להשלמת השלדים העתיקים על ידי תוספות שונות, בהן גם ראש של אישה מתקופתם, כדי לשמר את שלמותו הרוחנית של האתר הקדום.
הסבר אחר לתופעה קשור לכיבוש הרומאי של האזור. הרומאים שכבשו את צרפת ובלגיה מידי השבטים הגאליים, רצו לייצר חיבור סמלי עם תושבי הארץ הקדומים ולבסס את הכיבוש שלהם. מבחינה זו, הוספת הגולגולת ייצרה בראיית הרומאים חיבור משמעותי למקום ולהיסטוריה שלו.
למרות שהמניעים המקוריים עדיין לא ברורים, ההקפדה שבה סודרו העצמות מעידה על כבוד למנהגי קבורה עתיקים. החוקרים הגיעו למסקנה שהקבורה הזו והסידור המדוקדק של השלד הייתה מכוונת וחשובה לקוברים.