שני קברים וציורי קיר מרהיבים בני לפחות 1,700 שנה התגלו באשקלון וייחשפו לציבור לראשונה

ציורים של דמויות מהמיתולוגיה היוונית, תיאורי אלות, אדם, צמחים ובעלי חיים • הם שומרו על ידי מומחי השימור של רשות העתיקות בסמוך למרינה • ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם: "מעניקים מקום של כבוד לעבר המפואר והעשיר של העיר"

ציור קיר מרהיב מהתקופה הרומית. צילום: אמיל אלג'ם, רשות העתיקות

ציורי קיר מרהיבים ביופיים מהתקופה הרומית, שהתגלו באשקלון נחשפים לראשונה ויונגשו לקהל. הציורים, שמעטרים קברים קדומים של אנשים אמידים, התגלו לפני עשרות שנים אך מעטים זכו לראות אותם. כעת, הם שומרו על ידי מומחי השימור של רשות העתיקות בסמוך למרינה, במימון עיריית אשקלון, כחלק מפיתוח הפנינות הארכיאולוגיות הרבות בעיר.

שני קברים מקומרים בני לפחות 1,700 שנה, ובהם ציורי קיר מרהיבים ונדירים בארץ של דמויות מהמיתולוגיה היוונית, תיאורי אלות, אדם, צמחים ובעלי חיים, ייחשפו בקרוב לציבור לראשונה. זאת, כחלק משיתוף פעולה נרחב של עיריית אשקלון ורשות העתיקות, לפיתוח ולהנגשת נכסי המורשת יוצאי הדופן בעיר כחלק מהשטחים הציבוריים שלה, לרווחת התושבים והמבקרים.

ציור קיר עתיק שהתגלה באשקלון, צילום: אמיל אלג'ם, רשות העתיקות

ראש העיר אשקלון, תומר גלאם: "אשקלון היא אחת מהערים העתיקות בעולם, ולצד עיצוב העתיד בעיר, אנחנו מעניקים מקום של כבוד לעבר המפואר והעשיר שלה. בשנים האחרונות עשינו מהפכה של ממש בתחום שימור האתרים ההיסטוריים, הנגשנו אותם לתושבי העיר ולציבור הרחב ויזמנו אירועים ותוכניות חינוכיות, תרבותיות ותיירותיות במטרה לחבר בין ההיסטוריה של העיר להווה שלה. זה המקום להודות לממלאת מקומי, מיריי אלטיט על העשייה המקצועית והענפה בתחום ולרשות העתיקות על שיתוף פעולה חשוב מאין כמותו שמסייע לנו למצב אותה כעיר העתיקות של ישראל".

ציורי הקיר משומרים על ידי רשות העתיקות, צילום: אמיל אלג'ם, רשות העתיקות

אלי אסקוזידו, מנהל רשות העתיקות: ״העיר אשקלון היא מהראשונות שהשכילו למנף את הפוטנציאל הערכי והאסתטי העצום, הגלום בנכסי המורשת שלה. אשקלון מהווה דוגמה לשילוב ממצאים קדומים - בשיתוף עם רשות העתיקות, במרקם העירוני, באופן המקנה ערך מוסף ועניין למרחב הציבורי שלה. אני שמח שסוף סוף, בזכות שיתוף פעולה עם העירייה והעבודה המקצועית של המשמרים שלנו, יוכלו תושבי אשקלון ומבקרים ליהנות מהמראה המרהיב ויוצא הדופן של הקברים המצויירים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר