עוד מכה לתדמית של גביע העולם 2022. מארגני מונדיאל קטאר מודים שעובדים נוצלו בזמן שעבדו בבנייה על האצטדיונים שיארחו את הטורניר במדינת המפרץ החל מנובמבר הקרוב למשך כחודש. ההכרה במחדלים הגיעה לאחר חקירה של אמנסטי אינטרנשיונל, שאמרה שאנשים שעבדו בבנייה נאלצו לעבוד בתנאים שהוגדרו כ"עבודת כפייה" על ידי חריגה משבוע העבודה המקסימלי של 60 שעות ואי חופשה במשך חודשים או אפילו שנים.
"נמצאו שלוש חברות שלא עומדות בדרישות במספר תחומים", אמרו מארגני גביע העולם בקטאר בהצהרה. "ההפרות הללו היו בלתי מקובלות לחלוטין והובילו לאכיפה של מגוון אמצעים, כולל הצבת קבלני בנייה ברשימת מעקב או רשימה שחורה כדי למנוע מהם לעבוד על פרויקטים עתידיים - כולל גביע העולם בכדורגל בעתיד".
עוד נכתב בהודעה: "רבים מהמאבטחים שדיברנו איתם ידעו שהמעסיקים שלהם מפרים את החוק אבל הרגישו חסרי אונים לערער עליהם", אמר סטיבן קוקבורן מאמנסטי אינטרנשיונל. "מותשים פיזית ורגשית, עובדים המשיכו להתייצב לתפקיד תחת איום של קנסות כספיים - או גרוע מכך, סיום חוזה או גירוש".
Qatar World Cup workers forced into working three years without a day off, says Amnesty International, reports @Tom_Morgs https://t.co/rRALA843E2
— Telegraph Football (@TeleFootball) April 6, 2022
הגרלת גביע העולם התקיימה בדוחא בשבוע שעבר ובארגון העבירו ביקורת על פיפ"א. "הארגון חייב להתמקד בעשייה כדי למנוע התעללות במגזר הפרטי המסוכן מטבעו", אמר קוקבורן. "באופן רחב יותר, פיפ"א חייבת גם להשתמש במינוף שלה כדי ללחוץ על קטאר ליישם טוב יותר את הרפורמות שלה ולאכוף את חוקיה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו