משטרת גרנזי וראשי צוותי החיפוש הודיעו הערב (חמישי) כי הופסקו החיפושים אחר אמיליאנו סאלה והטייס דייויד איבוטסון, שנעלמו כבר ביום שני באזור תעלת תעלת למאנש. כזכור, מטוסו של סאלה המריא מנאנט לקרדיף על מנת שהחלוץ יוכל להשלים את העברתו ובכך להפוך לרכש היקר ביותר בתולדות המועדון (17 מיליון יורו).
הודעה אודות הפסקת החיפושים כבר נמסרה למשפחות הנעדרים. "בימים האחרונים התקיים חיפוש נרחב במשך למעלה מ-80 שעות במצטבר", מסרו כוחות ההצלה, "החיפוש התקיים בעזרת שלושה מטוסים וחמישה מסוקים.
"אחרי בחינה מדוקדקת של כל המידע שהיה ברשותנו, כמו ציוד החירום שהיה על המטוס, התקבלה ההחלטה להפסיק את החיפוש. נתונים שהתקבלו מהטלפון הסלולארי והלוויין, גם נבדקו. לצערנו לא הצלחנו לקבל שום זכר למטוס או לנוסעים שהיו בתוכו. הסיכויים לשרוד בשלב זה הם קלושים".
אוהדי נאנט לא שוכחים את אמיליאנו סאלה. מחווה מרגשת // צילום: אי-פי
לרוע המזל, הקשר עם המטוס נעלם באזור תעלת למאנש, שסביבה שרר מזג אוויר חורפי קשה. כבר ביום שלישי כוחות ההצלה העריכו כי החלוץ הארגנטינאי נהרג ובצרפת דיווחו כי "אמיליאנו סאלה כבר נחשב כמת", ולמעשה אפסו הסיכויים למצוא אותו בחיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו