צילום: אי.פי.אי // אלבס ורישארילסון. היחיד ששותף בכל משחקי הנבחרת מאז גביע העולם

מישהו לרוץ איתו

בהיעדרו של ניימאר, נראה שרישארליסון הוא השחקן המתאים ביותר להיות הפנים של נבחרת ברזיל בקופה אמריקה הביתי • כי לחלוצה של אברטון יש מה שחבריו כבר איבדו מזמן - אותנטיות וסיפור שכיף להתחבר אליו • הלילה (03:30) הוא צפוי לפתוח מול ונצואלה

בהיעדר ניימאר, מחפשת ברזיל מישהו להישען עליו בקופה אמריקה שהיא מארחת. הפציעה של כוכב פ.ס.ז' לא רק השאירה ואקום מקצועי, היא גם הותירה את הסלסאו בלי פנים לשים בפרונט. קוטיניו, עם צמד שערים בניצחון 0:3 על בוליביה, הגיש את מועמדותו לתפקיד, אבל אם היו מציבים קלפי בחופי ריו דה ז'נירו, העם הברזילאי היה בוחר ר' - רישארליסון. 

את קולות התושבים הרוויח חלוצה של אברטון בזכות היכולת שהפגין במחצית השנייה, המחויבות והתרומה למאמץ הקבוצתי, אבל כל אלה משניים במצע של החלוץ בן ה־22. העם הברזילאי רוצה רישארליסון, כי לרישארליסון יש את ה־דבר שרבים מחבריו לנבחרת איבדו מזמן: אותנטיות.

ב־18 במאי 2019 הקריא מאמן ברזיל צ'יצ'ה את רשימת 23 השחקנים שיגיעו לקופה אמריקה. באותו הזמן רישארליסון צפה במסיבת העיתונאים בביתו, יחף, בישיבה על הרצפה, מוקף בבני משפחה וחברים. כשהמאמן הלאומי הגיע לחוליית ההתקפה וקרא בשמו של חלוץ אברטון, התרחש רגע נדיר במחוזות הכדורגל. רישארליסון התרגש. באמת. הוא חיבק את הסובבים, שחרר כמה דמעות של שמחה, והדגיש שאצלו אין שום דבר מובן מאליו. ככה זה כשנולדים בנובה ונסיה, בשכונה שממנה הולכים לכלא על סחר בסמים או לבית החולים על שימוש בהם. 

צ'יצ'ה ורישארילסון באימון המסכם אמש // צילום: אי.אף.פי

"בקלות הייתי יכול להיות עכשיו במקום אחר", סיפר השחקן ל־442, "אבל הכדורגל הציל אותי". תחילה הוא נתן לו עיסוק, אחר כך הפגיש אותו עם אנשים שהראו לו את הדרך, "למזלי, המאמנים שלי בגיל צעיר היו גם שוטרים, והם הסבירו לי שכדאי לי להתרכז רק במשחק".

"הייתי גמור וחשבתי לעזוב הכל"

גם אם רצה, רישארליסון לא יכול היה להתרכז במשהו אחר. הוא ניסה למכור גלידות, לעבוד במפעל שוקולד, לעזור לסבא שלו בחווה, אבל כל מה שידע לעשות, ורצה לעשות, היה לבעוט בכדור. כדי להגשים את החלום היה מתאמן בחום ובקור, ברוח ובגשם, ובכל שבוע רץ עשרה קילומטרים למגרש האימונים. כשכבר חשב שעלה על דרך המלך ומצא את ייעודו בקבוצת פיגיירנסה, זאת הודיעה לו שהוא משוחרר, ועוד ביום הולדתו.

"הייתי גמור וחשבתי לעזוב הכל", סיפר, אלא שהמשפחה לא אפשרה לו. היא דחפה אותו להמשיך, וכך - ובעזרת כישרון כמובן - התגלגל לאמריקה מיניירו, משם לחוזה מקצועני ראשון, לפלומיננסה, לווטפורד והחל מהעונה האחרונה גם לאברטון.

אלא שבכל הזמן הזה החלום הגדול היה נבחרת ברזיל. עם הצעירה הוא נכשל בניסיון להגיע לאליפות העולם, ובבוגרת היה כל הזמן בשוליים. נקודת המפנה הגיעה בספטמבר האחרון. פדרו מפלומיננסה נפצע, ורישארליסון קיבל צ'אנס והתנפל עליו.

משחק ראש משובח // צילום: אי.אף.פי

הוא כבש צמד במשחקו הראשון בהרכב, הוסיף מאז עוד שלושה, ולא במקרה הוא היחיד ששותף בכל 11 המשחקים שקיימה הסלסאו מאז המונדיאל ועשוי לפתוח גם הלילה מול ונצואלה. רישארליסון שם כי הוא מעניק לצ'יצ'ה איכויות כמו משחק ראש וניידות, אבל הוא בעיקר מעניק לברזיל סיפור שכיף להתחבר אליו. 

רק השבוע הוא שילם מכספו 20 אלף דולר לנבחרת המתמטיקה של עירו כדי שתוכל להשתתף באליפות העולם כי מבחינתו, אחרי כל מה שעבר, הצלחתו היא הצלחתם. רישארליסון.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...