12 סטודנטים נהרגו בהתנגשות בין אוטובוס למשאית בברזיל

משאית ואוטובוס שהסיע סטודנטים התנגשו בכביש מהיר בדרום-מזרח המדינה • התאונה הקטלנית הובילה למותם של 12 נוסעים ולפציעתם של 21 נוספים • נהג המשאית ניסה לברוח מהזירה אך נתפס והואשם בניסיון הימלטות והריגה בלתי מכוונת

התאונה הקטלנית בברזיל (ארכיון). צילום: AFP

משאית ואוטובוס שהסיע סטודנטים מאוניברסיטה התנגשו בכביש מהיר בדרום-מזרח ברזיל. התאונה הובילה למותם של 12 נוסעים ולפציעתם של 21 נוספים. כך הודיעו אמש (שישי) הרשויות המקומיות.

זירת התאונה בברזיל, צילום: ללא

נהג המשאית, שנפצע גם הוא, ניסה להימלט מזירת התאונה, שאירעה בליל חמישי בכביש מהיר סמוך לנופורנגה, עיר הנמצאת כ-370 קילומטרים מהבירה, אך נתפס ואושפז. הוא הואשם בניסיון הימלטות והריגה בלתי מכוונת.

לפי הרשויות בברזיל, כל ההרוגים היו סטודנטים מאוניברסיטת פרנקה. הפצועים פונו לבתי חולים באזור. תחנות טלוויזיה מקומיות שידרו תמונות מזירת התאונה, בהן נראה האוטובוס כשצדו השמאלי הרוס לחלוטין בעקבות ההתנגשות.

מושל סאו פאולו, טרסיסיו דה פרייטאס, הכריז על שלושה ימי אבל רשמיים במדינה בעקבות האסון. מהאוניברסיטה נמסר: "בעצב וביגון רב אנו מקבלים את הבשורה כי חלומותיהם של תלמידינו נגדעו בתאונה טרגית".

כבאים וצוותי חילוץ עובדים באתר ההתרסקות בטאופילו אוטוני, ברזיל, צילום: AFP

על פי משרד התחבורה בברזיל, בשנת 2024 נהרגו יותר מ-10 אלף בני אדם בתאונות דרכים במדינה. בדצמבר האחרון, תאונה בין אוטובוס נוסעים למשאית גבתה את חייהם של 38 בני אדם בכביש מהיר במדינת מינאס ז'ראיס.

בספטמבר האחרון, אוטובוס שהסיע את קבוצת הפוטבול Coritiba Crocodiles התהפך בכביש, וכתוצאה מכך נהרגו שלושה בני אדם. האוטובוס היה בדרכו מהעיר קוריטיבה שבדרום למשחק בריו דה ז'ניירו, שבו הייתה הקבוצה אמורה להשתתף באליפות הפוטבול האמריקני של המדינה. המשחק בוטל בעקבות התאונה הקטלנית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר