קבאני חוגג בימיו בנאפולי. אהוב בדרום איטליה עד היום | צילום: אי.אף.פי

"תן לי בבקשה משולש קבאני": על החיבור בין פיצות לכדורגלנים

המטאדור מאורגוואי שזוכה לכבוד של מלכים בנאפולי עד היום • אוהדי פיורנטינה נקמו בסלאח שנטש אותם לרומא דרך האוכל • וגם: הסיבה שפיצרייה בניס חששה לקרוא למנה בתפריט שלה על שמו של מריו באלוטלי

לאחר המעבר של החלוץ אדינסון קבאני מפאלרמו לנאפולי באוגוסט 2010 ההתלהבות סחפה את האוהדים השרופים של המועדון, מה גם שהרכש החדש הוכיח מיד את ערכו. כבר בבכורה בליגה האירופית 'אל מטאדור' הבקיע פעמיים, ומאז לא עצר. לקראת נובמבר היו במאזנו 11 כיבושים ב-16 משחקים, והנאפוליטנים החליטו לצ'פר אותו כפי שרק הם יודעים – להמציא ולקרוא על שמו סוג פיצה חדש.

את הפיצה לכבוד קבאני רקחו בשכונת פואוריגרוטה, וכדי שאף אחד לא יטעה באשר לאדם, לו היא מוקדשת, צורתה הייתה כשל כובע המטאדורים, לוחמי השוורים. מרכיבי הפיצה לא היו יוצאי דופן (מוצרלה, עגבניות, פטריות, פרושוטו, פנצ'טה וגבינת פרובולונה), אבל אוהדי הקבוצה – ובנאפולי מדובר בכל תושבי העיר, מקטן עד גדול – הצביעו בארנקיהם ובחרו בה על פני פיצות מוכרות ומסורתיות. אמנם המשך הקריירה הוביל את החלוץ האורוגוואי לפריז סן ז'רמן, אולם פיצת קבאני לא הלכה לשום מקום. היא עדיין נמכרת בנאפולי במספרים נאים.

בעלי המסעדה בנאפולי שנתנה את הכבוד לקבאני, צילום: מתוך טוויטר

פירנצה רחוקה מלהיות בירת הפיצות של איטליה, אך גם שם מבינים שאין כבוד גדול יותר מלזכות בפיצה על שמך. הכבוד הזה נפל בחלקו של מוחמד סלאח, אף שהספיק לשחק בשורות פיורנטינה רק עונה אחת. אוהדי הקבוצה התחשבו ברגשות של השחקן המוסלמי והמרכיבים של הפיצה על שמו לא כללו מוצרלה, פרמזן, גבינה על בסיס חלב באפולו ופטריות לבנות – ללא מוצרי חזיר. בתום העונה סלאח עבר לרומא, והאוהדים השיבו לו באותו מטבע: שמה של "פיצת סלאח" הוסב לשם חדש – "פיצת פאולו סוזה". 

סלאח חוגג במדי פיורנטינה. זכה לכבוד עד שנטש לרומא, צילום: אי.פי.אי

קרלו אנצ'לוטי מונה למאמנה של נאפולי בסוף מאי 2018, וכבר ביולי, עוד לפני שניהל ולו משחק אחד, השף הנאפוליטני סלווטורה אורציטלי הכין לכבודו פיצה משלו. "פיצת אנצ'לוטי" התאפיינה בחדשנות שלא ביישה את סגנון המשחק של המאמן האיטלקי הגדול היה לה צורת מלבן, כשל מגרש כדורגל, והיא נחלקה ל-4 חלקים בעלי תוספות שונות ויצירתיות במיוחד.

מריו באלוטלי נולד באיטליה ושיחק בכמה מועדונים איטלקיים, אבל בפיצה לכבודו זכה דווקא מחוץ למדינה. בעלי מסעדת L’Auberge des Quatre Chemins בניס הצרפתית כל כך התלהבו שהפגישה המכרעת להחתמת החלוץ בקבוצה המקומית נערכה בקיץ 2016 אצלם במסעדה, שהוסיפו לתפריט את "פיצת באלוטלי".

בעלי המסעדה בניס עם הפיצה על שם באלוטלי. חשש מתביעה, צילום: מתוך טוויטר

גם מינו ראיולה, הסוכן של באלוטלי ואחד הסוכנים המשפיעים בעולם הכדורגל, השתתף באותה פגישה, ובהתחשב באופיו אנשי המסעדה חששו ברצינות מפני תביעה על שימוש בשמו של הכדורגלן בלי רשות. עם זאת, ככל הידוע, התביעה מעולם לא הוגשה. אולי ראיולה לא שמע על פיצה שנקראה על שם בן חסותו, ואולי דווקא שמע וטעם אותה, וטעמה המופלא (ריקוטה ועגבניות מעושנות היו בין המרכיבים הסודיים בה) שכנע אותו לוותר. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...