מכבי ת"א עמדה הערב (חמישי) בפני הזדמנות פז להעפיל לשלב הטופ-32 של הליגה האירופית כבר לפני מחזור הסיום של בית ט'. ניצחון על קרבאח היה מספיק, שכן ויאריאל עשתה את המצופה ממנה וניצחה במשחק המקביל את סיבאספור 0:1.
אבל גיורגוס דוניס כנראה אוהב סדרות דרמה עם סוף מורט עצבים, ולכן הוא העדיף להעלות בהרכב את ניק בלקמן במקום אלכסנדר פסיץ', שסבל ממתיחה קלה ובקבוצה לא רצו לסכנו. בלקמן היה גרוע, הירבה לאבד כדורים ולמסור ליריבה והוחלף באיחור ניכר.
מעבר להחלטה על איוש החלוץ המרכזי, לא ברור מדוע דוניס החליט לחזור לשיטת שלושת הבלמים דווקא נגד יריבה כל כך חלשה כמו קרבאח, שבשיאה היא קבוצת תחתית בליגת העל וביום ממוצע היא משודרת ביום שישי בשעה 15:00 בערוץ הקיבוץ. נגד ויאריאל בשבוע שעבר הוא שיחק עם שני בלמים ולא היה רחוק מניצחון.
השיטה הזו גם לא עבדה ממש, שכן היא אפשרה לחיימה הספרדי להסתובב ללא מפריע על קו ה-16 ולכבוש את השוויון לשער של דניאל טננבאום. שלוש דקות לסיום המשקוף הציל את הצהובים אחרי שקווין מדינה הקולומביאני נגח בעוצמה.
גם החילופים של דוניס לא שינו דבר ולא השפיעו על המשחק ורק הדגישו את חוסר האמון שהוא מפגין כלפי שחקנים שעד לא מזמן נחשבו לפוטנציאל עצום – עיין ערך אילון אלמוג – שלא קיבל דקה. גם אבי ריקן שהירבה לשחק בתחילת העונה, לא רואה הרבה דשא במשחקים האחרונים.
אם לוקחים בחשבון ששער היתרון של מכבי ת"א מהנקודה הלבנה (יונתן כהן) הגיע אחרי שריקה מפוקפקת לפנדל של השופט האירי רוברט הנסי, הרי שמכבי ת"א יכולה לשמוח מהתיקו בהתחשב בנסיבות ובעיקר על רקע ההפסד של סיבאספור לספרדים.
בשבוע הבא בבלומפילד יספיק למכבי תיקו מול הטורקים כדי לעלות לשלב הבא, העפלה שתסדר לגולדהאר הכנסות מצטברות שקרובות ל-60 מיליון שקל. בעונה ללא הכנסות מקהל, זה חשוב לא פחות מתארים. בדרך עוד יש משחק חוץ קשה מול מ.ס אשדוד, ודוניס יצטרך לחשוב היטב איך הוא מנהל את הסגל שלו בשבוע הזה לקראת מלחמת העולם מול סיבאספור.
מהלך המשחק:
1: השופט רוברט הנסי הוציא את ההתמודדות לדרך.
22: שער!!! מכבי ת"א עולה ל-0:1!! כהן נדחף ברחבה, ניגש לבעוט את הפנדל ודייק בצורה נהדרת.
37: שער!!! קרבאח משווה ל-1:1!! חיימה רומרו בעט כדור שטוח וחד מחוץ לרחבה שפגע בקורה ונכנס לרשת.
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)




הרכבים:
קרבאח: שארודין מאמאדייב, דונלד גרייר, קווין מדינה, גארה גארייב, אלבין יפרגולייאב, עיסמאיל איברהימי, אורוש מאטיץ’, חיימה רומרו, פיליפ אוזוביץ’, עבדאללה זוביר, אווסו קוואבנה.
מכבי ת"א: דניאל טננבאום, מאור קנדיל, איתן טיבי, לואיס הרננדס, שרן ייני, אופיר דוידזאדה, דור פרץ, אייל גולסה דן ביטון, יונתן כהן, ניק בלקמן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו