ימים מופלאים עוברים על ג'ונתן דיוויד. בסוף השבוע כבש חלוצה של ליל צמד בתוך ארבע דקות מול מונאקו - ועלה לראש טבלת הכובשים של הליגה הצרפתית, עם עשרה שערים. תשעה מהם הוא כבש בחודשיים האחרונים, משאיר מאחוריו פתיחת עונה מאכזבת.
הדובדבן שבקצפת הימים המופלאים האלה הגיע בכלל במדי נבחרת קנדה, שבוע קודם לכן. הקנדים אירחו את קוסטה ריקה למשחק קריטי במוקדמות המונדיאל, ודיוויד כבש את השער היחיד בניצחון 0:1. "אני חושב שעד עכשיו זה השער הכי חשוב בקריירה שלי", אמר החלוץ, והיו לו לא מעט שערים חשובים. על אף גילו הצעיר, דיוויד מדורג כבר היום במקום החמישי בטבלת הכובשים של נבחרת המייפל בכל הזמנים, עם 18 כיבושים, והרבה בזכותו - היא בדרך לגביע העולם לראשונה מאז 1986.
העניין הוא שנכון להיום, אין שום קורלציה בין הימים של דיוויד לבין אלה של ליל. בזמן שהוא נוטף ביטחון וחדות, היא מגמגמת ומפשלת. מקום 12 בטבלה - קרובה לקו האדום יותר משהיא קרובה למקום הרביעי. מצד אחד, יש רק שש קבוצות שכבשו פחות שערים ממנה העונה (18), ומצד שני יש לה את מלך שערי הליגה הצרפתית, שכבש רק שער פחות מניימאר, לאו מסי וקיליאן אמבפה יחד.
הפער בינו לבין הקבוצה כל כך גדול היום, שבשלוש הפעמים האחרונות שכבש זה לא הספיק לה לניצחון. מול מונאקו הוא נתן לליל יתרון 0:2 אחרי תשע דקות - זה נגמר ב־2:2. מול פ.ס.ז' יתרון 0:1 אחרי 31 דקות - הפסידה 2:1. מול ברסט כבש בדקה ה־19 את ה־0:1 - 12 דקות אחר כך הגיע השוויון בדרך ל־1:1. "מדהים מה שהאיש הזה מסוגל לעשות בגיל 21", החמיא מאמנו ז'וסלאן גורבנאק. "הוא מוכשר מאוד באופן אישי, וקבוצתי מאוד במשחק שלו. הוא משרת אותנו ועוזר לנו מאוד".
"ברור שיעזוב בקרוב"
על שירותיו של דיוויד שילמה ליל לגנט כ־30 מיליון יורו בקיץ 2020. לבלגיה הוא הגיע שנתיים קודם לכן, כחלק ממסלול הקריירה שצייר לעצמו בראש בגיל מוקדם מאוד. אף שנולד בברוקלין, ניו יורק, עבר להאיטי כשהיה בן שלושה חודשים, ובגיל 6 כבר נחת באוטווה, קנדה. דיוויד תמיד שאף לשחק כדורגל באירופה. הוא לא התעניין ב־MLS, ובכל מקום שבו שיחק ברחבי המדינה שמע מהסובבים: "אתה טוב מדי בשביל המקום הזה, אתה חייב לעזוב".
המועדונים הגדולים בקנדה הגישו הצעות ולחצו על דיוויד לחתום, אבל הוא היה בשלו. בשונה מאלפונסו דייויס וקייל לארין, שעברו ב־MLS לפני שהגיעו לאירופה, דיוויד החליט לדלג על תחנת הביניים. מבחנים בשטוטגרט לא צלחו, גם תקופה של שישה שבועות בר.ב זלצבורג לא הולידה חוזה, ונותרה האופציה האחרונה - גנט. תחילה שיחק במילואים, אחר כך עלה לקבוצה הראשונה, ומאז לא הפסיק להפציץ. 12 שערים בעונה הראשונה, 18 בשנייה, ומהר מאוד הגיע המעבר לליל.
דיוויד בחר בקבוצה הצרפתית על פני הצעות רבות אחרות, כי "היא נותנת הזדמנויות לצעירים, והיה לי חשוב להשתפר". והוא השתפר. עונת הבכורה הניבה 13 שערי ליגה - וליל זכתה באליפות. העונה, אמנם, הקבוצה לא מצליחה לשמר את ההצלחה מאשתקד, אבל דיוויד ממשיך להתקדם כל הזמן. "ברור לי שהוא יעזוב אותנו בקרוב", הודה גוברנאק, ורשימת המעוניינות בהחלט ארוכה ומפתה.
בינתיים, ליל תשמח להרוויח מדיוויד עוד רגע גדול בעונה. אחרי שעזר לה להשיג מול סביליה ניצחון ראשון בשלב הבתים של ליגת האלופות, אחרי עשרה משחקים, הוא ינסה הערב (שלישי,22:00) מול זלצבורג לקרב אותה לעבר הופעה שנייה בתולדותיה, וראשונה מאז 2007 בשמינית הגמר. אולי הפעם, הימים המופלאים של דיוויד יהיו מופלאים גם עבור ליל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו