הרבה תקוות תלתה נבחרת ישראל בנבחרת מולדובה, שאירחה הערב (שישי) באצטדיון זימבו בקישינב את סקוטלנד. הבדלי הרמות בין האורחים מהאי הבריטי ליריבה ניכרו מדקות הפתיחה, וכך נגנז הסיכוי הקטנטן האחרון של ישראל להעפיל למונדיאל בקטאר.
זה נגמר עם 0:2 קל של הסקוטים, אבל עד לדקה ה-38 סקוטלנד העדיפה התקשתה למצוא את השער של המולדבים, ששוערם סטניסלאב נמאסקו עמד בפרץ. אבל, גם הוא לא היה יכול באותה הדקה לחדות של ניית'ן פטרסון, שחקן ריינג'רס, שהעלה את נבחרתו ליתרון ונהנה מבישול של ג'ון מקגין מאסטון וילה.
0:1 היתה תוצאת המחצית הראשונה, ובזו השניה לא השתנה דבר. סקוטלנד שלטה במשחק, חיפשה בלי הפסקה את שער היריבה ולבסוף הכפילה את היתרון בדקה ה-65, הפעם מרגלי שחקן סאות'המפטון צ'ה אדאמס. המבשל? כובש השער הראשון פטרסון.
בדקה ה-81 הסקוטים נראו מסתבכים, כשפטרסון שוב היה מעורב במהלך חשוב. בניסיון להרחיק כדור הוא נגע בידו וסידר למולדובה פנדל. לשמחתו, הבעיטה של ואדים ראטה נהדפה על ידי השוער קרייג גורדון.
בזכות הניצחון הזה, 0:2, הבטיחו הסקוטים את המקום השני בבית "הישראלי" ויתמודדו בשלב הפלייאוף על כרטיס למונדיאל 2022 בקטאר, בתקווה לחזור למעמד היוקרתי אחרי 24 שנים ולשמח את אוהדיהם שליוו אותם במספרים גדולים לקישינב. ישראל, כרגיל, תצפה בטורניר הגדול בטלוויזיה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו