89 שופטים ושופטות מ-45 מדינות נבחרו היום (חמישי) על ידי ועדת השופטים של פיפ"א כדי לנהל את טורנירי הכדורגל, לגברים ולנשים, במשחקים האולימפיים בפריז. בניגוד למשחקים בטוקיו 2020, אף לא אחד או אחת מהנכללים ברשימה הם שופטים מישראל.
ברשימה נמצאים 21 שופטים ראשיים וביניהם גם רבקה וולץ', האישה הראשונה שמונתה לשפוט משחק בפרמייר ליג בין פולהאם לברנלי, ופרנסואה לטיסייה, הנחשב לאחד השופטים הטובים במדינה המארחת, ששפט שורה של אירועים גדולים מהגביע המקומי ועד ליגת האלופות. בנוסף, מונו 42 עוזרי שופט, 20 שופטי מסך ושישה עוזרי שופט.
כאמור, במשחקים האולימפיים בטוקיו 2020, נבחר לשפוט שופט ישראלי, אוראל גרינפלד, יחד עם צוותו שהורכבו מעוזרי השופט רועי חסן ועידן ירקוני. גם השופט רועי ריינשרייבר היה חלק מצוות שופטי המסך, אך דווקא הפעם, לאחר שהנבחרת חזרה לבמה המרכזית, לא נבחר אף שופט כחול לבן.
טורניר הגברים יפתח ב-24 ביולי, כשישראל תפגוש את מאלי, ואילו יממה לאחר מכן יתקיימו המשחקים הראשונים בטורניר הנשים, כשהגמר יהיה אחד האירועים שיסיימו את המשחקים האולימפיים הקיץ.טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו