אברהם גרנט ונבחרת זמביה הודחו אתמול (רביעי) מאליפות אפריקה לאחר שנכנעו 1:0 למרוקו, שעלתה לשמינית הגמר. מה שתפס את העין היה החיבוק החם בין כוכב המרוקנים חכים זייש למאמן הישראלי לאחר שריקת הסיום. השניים נראו משוחחים, וככל הנראה החיבור ביניהם נוצר כאשר גרנט היה יועץ של רומן אברמוביץ' בצ'לסי, בימים שזייש שיחק בבלוז.
Hakim Ziyech and Avram Grant show some good spirit here. pic.twitter.com/J1wtpRr6cX
— Uri Levy (@Levyninho) January 24, 2024
החיבוק הפתיע לא מעט חובבי כדורגל, בטח לאור הפעילויות של השניים במהלך מלחמת "חרבות ברזל". אחרי אירועי ה-7 באוקטובר. ב-14 באוקטובר, זייש פרסם תמונה של בניינים הרוסים בעזה וציטט את מלקולם אקס שטען כי ישראל מבצעת "רצח עם" והוסיף את הקריאה השנויה במחלוקת: "מהנהר עד הים - פלשתין תהיה חופשית".
גרנט מנגד הפך לשגריר הסברה, התראיין לתוכנית של העיתונאי הבכיר פירס מורגן ותקף את הבורות של האנגלים שיוצאים נגד ישראל, כולל של שחקן העבר גארי ליניקר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו