בעבר, אפילו הלא רחוק, צירוף המילים "שופטת כדורגל" היה כמעט היפותטי, או כזה שפוגשים בליגות הנמוכות, אך נדמה שבשנים האחרונות נעשתה התקדמות משמעותית בתחום, שופטות כדורגל הופיעו כבר בבמות הגדולות ביותר, במונדיאל ובליגת האלופות. ובקרוב תירשם היסטוריה נוספת, כאשר השופטת הבריטית רבקה וולצ' תשפות משחק בפרמייר ליג.
הנהלת הליגה הודיע שהשופטת בת ה-40 תנהל את המפגש בין פולהאם לברנלי ב-23 בדצמבר, זו אינה הפעם הראשונה שוולצ' תפגוש את פולהאם, לאחר שבנובמבר היא שימשה כשופטת הרביעית בהפסד 1:0 למנצ'סטר יונייטד. הקריירה של וולצ' עשתה בשנים האחרונות קפיצה משמעותית. בשנת 2021 הפכה לשופטת הראשונה שמנהלת משחק בגביע הליגה, כשכמה חודשים לאחר מכן היא עושה זאת גם בגביע האנגלי.
History will be made in the Premier League this Christmas...
Rebecca Welch will become the competition's first woman referee and Sam Allison the first black official to take charge of a match for 15 years 👇
— Premier League (@premierleague) December 14, 2023
אך לא רק וולצ' תעשה היסטוריה. השופט סם אליסון שובץ לנהל את המשחק בין שפילד יונייטד ללוטון טאון בבוקסינג דיי, והוא יהיה השופט השחור הראשון שמנהל משחק בפרמיירליג ב15 השנים האחרונות. השופט הקודם שעשה זאת היה היה אוריה רני אי שם בשנת 2008.