יאקוב ינקטו, שחקנה של נבחרת צ’כיה, יצא בחודש פברואר האחרון מהארון בצעד אמיץ במיוחד, זאת לאחר שהצהיר בסרטון מרגש שהעלה לרשתות החברתיות כי הוא הומוסקסואל. ינקטו בן ה-27 שיחק לא מעט שנים בסרייה אה, הליגה הבכירה באיטליה ואחת מהטובות בעולם, במדי סמפדוריה ואודינזה, וכיום משחק בקליארי ונחשב לשחקן סגל קבוע בנבחרת צ’כיה. כשחשף את עצמו בסרטון המדובר הוא אמר: "כמו לכולם, גם לי יש את היתרונות שלי והחסרונות שלי. יש לי עבודה שאני עושה כבר הרבה שנים ברצינות, מקצועיות ותשוקה. כמו כולם, גם אני רוצה לחיות את חיי בחופש, בלי דעות קדומות, בלי אלימות ובאהבה".
כעת, אחרי ששמר על שתיקה כמעט לאורך שנה הוא ערך ראיון נרחב עם ESPN וסיפר על השקט בחייו מאז ההחלטה האמיצה שקיבל, הסיבה שהחליט לעשות את המעשה והתגובות שהוא מקבל מהסביבה. "בתקופה שלפני ההחלטה אמרתי לעצמי שאני רוצה להתחיל דייטים עם בחורים, שבהם סקס הופך לנושא. לא רציתי להסתתר. כשאתה יוצא עם בחורים, ואתה מפחד שמישהו יראה את זה זה רע. אתה מסתיר את הטלפון שלך. אני לא רציתי לעשות את זה, זו הייתה הרגשה רעה והחלטתי שאני חייב לדבר".
כשנשאל מדוע עוד שחקנים לא יוצאים מהארון אמר ינקטו: "זו שאלה טובה. הכדורגל היה, ואני חושב שהוא עדיין קצת הומופובי. יש מנטליות שונה בכל מקום; במקומות מסוימים, זה יותר נורמלי. אני לא רוצה שכדורגלנים יצטרכו להסביר מי הם, מה הם ולמה הם נמשכים. כשיצאתי קיבלתי מיליוני הודעות, זה היה מדהים. הייתה תמיכה מריאל מדריד, ארסנל, ברצלונה, מכל המועדונים הגדולים האלה. לא ציפיתי לזה. זה היה נהדר, וזה עזר. אבל זה גם לחץ. קיוותי שאחרי כמה שבועות הדברים יהיו שקטים יותר וזה באמת קרה, למרות שאני עדיין מקבל תגובות".
Such a pleasure to meet Jakub Jankto. What a kind, generous, interesting man, a proper good guy. Here’s the interview for @ESPNFC https://t.co/W6d3cqTeQw
— Sid Lowe (@sidlowe) December 7, 2023
עוד אמר יקנטו בראיון: "הסיבה הראשונה ליציאה הייתה אני, ולאחר מכן אמרתי לעצמי שאולי אעזור למישהו שעובר את אותו הדבר ואני חושב שנתתי דוגמה ממש טובה, דוגמה מצוינת, ועכשיו אולי אנשים רואים שאין סיבה להסתתר. אני חושב שזה מועיל להרבה אנשים. הייתי עושה את זה שוב".
על העובדה שהוריד פרופיל בחודשים שלאחר היציאה: "הייתי צריך קצת זמן לעצמי, לנשום. מאז שהייתי בן 18 תמיד חשבתי על הכדורגל, על ההיבט המקצועי, אבל אף פעם לא חשבתי על עצמי, מה אני רוצה לעשות. אז במרץ, אפריל הבנתי שאני צריך קצת זמן לעצמי, להתרכז במה שטוב לי. להיות עם האנשים שקרובים אליי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו