"זה כמו לסתום לנו את הפה": שחקני גרמניה מחו נגד פיפ"א וקטאר לפני המשחק מול יפן

שחקני המאנשאפט העבירו מסר למארחת על האיסור לענוד סרט קפטן ושמו את ידם על פיהם • מההתאחדות הגרמנית נמסר: "זכויות אדם אינן נתונות למשא ומתן, זה צריך להיות מובן מאליו, לצערנו זה לא, ובגלל זה המסר כל כך חשוב לנו"

שחקני נבחרת גרמניה, היום בקטאר, צילום: רויטרס

שאפו. שחקני נבחרת גרמניה הביעו היום (רביעי) מחאה נגד פיפ"א כשסתמו את הפיות שלהם במהלך הצילום הקבוצתי לפני שריקת הפתיחה למשחק נגד יפן, זאת על רקע האיומים של פיפ"א להעניש אותה ואת הקפטן מנואל נוייר אם הוא יענוד סרט קפטן שכולל את צבעי הגאווה.

"רצינו להוות דוגמא ולהראות את הערכים שלנו כנבחרת - גיוון וכבוד הדדי. יחד עם מדינות נוספות, המסר שלנו הוא לא פוליטי - זכויות אדם אינן נתונות למשא ומתן", נמסר בהודעה של ההתאחדות גרמנית בטוויטר, "זה צריך להיות מובן מאליו, לצערנו זה לא, ובגלל זה המסר כל כך חשוב לנו. להחרים את סרט הקפטן בצבעי הגאווה זה כמו לסתום לנו את הפה".

נוייר עם סרט קפטן שחור, צילום: רויטרס
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

כמו כן, נוייר עלה למשחק בסופו של דבר עם סרט קפטן בצבע שחור, גם כן כאות מחאה נגד המארחת ונגד ארגון הכדורגל העולמי שסופג לאחרונה אין סוף ביקורות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר