המונדיאל ברוסיה נשלט על ידי הנבחרות האירופיות, כאשר צרפת, קרואטיה, בלגיה ואנגליה הגיעו לחצי הגמר. גביע העולם ההוא המשיך מגמה שהתחילה אחרי הזכייה של ברזיל ב־2002, כשבשני הגמרים הבאים לא היו נציגות דרום־אמריקניות.
רק ב־2014 ארגנטינה הגיעה לגמר ונכנעה לגרמניה בהארכה, וכולם זוכרים את המופע החריג של הגרמנים מול ברזיל המארחת בחצי הגמר, משחק שיא שהמחיש את העליונות האירופית בשנים האחרונות. צרפת, אלופת העולם ב־2018, היתה אמורה להגיע לקטאר כמועמדת הבכירה לזכייה.
הנבחרת די דומה לזו שזכתה בתואר ברוסיה פלוס תוספות של כישרונות חדשים שלא מפסיקים לצמוח ותוספת אדירה - קארים בנזמה, שחקן השנה בעולם. הוא חוזר לנבחרת אחרי שהודח ב־2015 בעקבות פרשת הסחיטה של מתיו ולבאונה. לטורניר הגיע אחרי עונת שיא, שבה סיפק מספרים חריגים (44 שערים ו־15 בישולים ב־46 משחקים) וסחף את ריאל מדריד לזכייה באליפות ובליגת האלופות.
אבל כמו שאנחנו רגילים, החיים זה מה שקורה כשמתכננים תוכניות. מסע ההגנה על התואר התחיל עם יכולת רעה ביורו והדחה בשמינית הגמר, טורניר רע בליגת האומות (ניצחון אחד בשישה משחקים), ואז גם הגיעו הפציעות. זה התחיל עם אנגולו קאנטה ופול פוגבה, שניים מהעוגנים בדרך לגביע ברוסיה (יחד עם בלז מטווידי שפרש), נמשך עם כריסטופר אנקונקו, אחד הכוכבים הגדולים בבונדסליגה, והגיע לשיא עם הפציעה של בנזמה, רגע לפני שריקת הפתיחה של הטורניר.
אז דידייה דשאן ייאלץ לחשב מסלול מחדש. את המסקנות הראשוניות הוא הסיק אחרי ליגת האומות, כשהחליט לוותר על מערך שלושת הבלמים ולחזור לשחק עם קו ארבעה בהגנה. המטרה היתה לשחק יהלום, כשאנטואן גריזמן משחק מאחורי בנזמה וקיליאן אמבפה, ומאחוריהם שלישייה של שחקנים שיודעת לשרוף שטחים ותוכל לכסות את רוחב המגרש ולצמצם למינימום את עבודת ההגנה של שני החלוצים.
עכשיו, כשבנזמה איננו וגם אנקונקו לא בנמצא, הבחירה הראשונית תהיה שוב באוליבייה ז'ירו, אבל בשבילו הסגנון צריך להשתנות ולא בטוח שהצרפתים ערוכים לזה.
היהלום של דשאן
את אוסטרליה החלשה דשאן כנראה ינצח בכל מקרה, אבל המאבק מול הדנים (משחק מאוד חשוב, כי המנצחת בו תימנע ממפגש עם ארגנטינה בשמינית), שניצחו אותם פעמיים בליגת האומות, יהיה קשוח, וכדי לנצח אותם הוא ייאלץ לחשוב על טקטיקה שונה ואולי גם על שחקן שיפתיע את כולם.
בהנחה שדשאן ימשיך במערך של יהלום ויוותר על הכדור, שחקן שיכול להפתיע הוא דווקא מרכוס טוראם. בן של אלוף עולם (ליליאן), שעדיין לא הוכיח את עצמו בנבחרת, אבל אולי עכשיו זה הזמן שלו. הוא קלאסי למעברים, עוצמתי ומהיר, יחפה על אמבפה כשזה ינוח בהגנה ויכול לעשות חיים קשים מאוד לבלמים הדנים.
למרות הפציעות והבעיות, לצרפת יש סגל אדיר ושחקני־על כמעט בכל עמדה, והמטרה שלה בקטאר לא השתנתה - היא רוצה לשמור על התואר ולהמשיך את העליונות של הנבחרות האירופיות. השאלה היא האם הם יוכלו להמציא את עצמם מחדש רגע לפני פתיחת הטורניר שלהם.
רמז ראשון לכך נקבל כבר הערב ב־21:00 מול הסוקרוז באחד האצטדיונים היפים בקטאר - אל־ג'אנום, ואני אהיה שם להעביר לכם את החוויה.
יחס בווינר לניצחון צרפת 1.15, לתיקו 5.90 ולניצחון אוסטרליה 14.0
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו