ליגת האלופות יצאה הערב (שלישי) לדרך עם שני משחקים מוקדמים בשלב הבתים. בבית ה' צ'לסי הופתעה על ידי דינמו זאגרב והפסידה לה 1:0.
הקבוצה של טוכל הגיעה למשחק לאחר הניצחון הדרמטי על ווסטהאם, ואחרי פתיחת עונה פושרת. אבל אף אחד לא ציפה שהיא תאבד נקודות בקרואטיה.
עם פייר אמריק-אובמייאנג בהופעת בכורה בהרכב, הבלוז ראו בדקה ה-15 את הקרואטים יוצאים למתפרצת קטלנית שבה מיסלאב אורשיץ', רץ ממחצית המגרש ומסיים בצורה נהדרת מול קפה.
הקרואטים לא היו רחוקים מלכבוש שער נוסף, וצ'לסי לא הצליחה להשוות. הפתעה גדולה בסיום.
דורטמונד - קופנהגן 0:3
דורטמונד, שמגיעה למשחק מהמקום השני בבונדסליגה אחרי שני ניצחונות, קיבלה את ההתחלה הכי נכונה שיש לשלב הבתים, לפני שתפגוש במחזורים הבאים את מנצ'סטר סיטי וסביליה.
🖤💛Great to see Sebastian Haller watching the Dortmund-Copenhagen UEFA Champions League game from the stands.#BVBFCK|#ChampionsLeague|#UCL pic.twitter.com/il3VYHnxvX
— #ChampionsLeague (@alimo_philip) September 6, 2022
תורג'ן הזאר נפצע והוחלף כבר אחרי 23 דקות, אבל לא הפריע מרקו רוייס לכבוש את ה-0:1 בדקה ה-35 לאחר שקיבל כדור טוב מברנדט וסיים לפינה של הדנים.
דורטמונד הכפילה את היתרון בדקה ה-42. רפאל גררו כבש מול שער ריק, לאחר בישול נהדר של ג'יובאני ריינה. ובדקה ה-83 ג'וד בלינגהאם, האנגלי הצעיר נעץ את השלישי. בסיום, ניצחון קל לגרמנים שפותחים את המפעל ברגל ימין.