דיווח: פיפ"א החליטה להדיח את אקוודור מהמונדיאל

בעקבות שערוריית הענק של הנבחרת, שזייפה את מסמכי הלידה של ביירון קסטיז'ו - יליד קולומביה - היא לא תיקח חלק בגביע העולם בקטאר • המרוויחה הגדולה: צ'ילה, שתתפוס את מקומה

ביירון קסטיז'ו במדי אקוודור. יגרום להדחת נבחרתו מהמונדיאל?, צילום: מתוך טוויטר

הפור נפל. על פי דיווחים בתקשורת העולמית הערב (רביעי), פיפ"א החליטה להדיח באופן סופי את אקוודור מגביע העולם בקטאר 2022, בעקבות שערוריית שיתופו של שחקנה, ביירון קסטיז'ו.

הסיפור החל לפני מספר חודשים, אז בצ'ילה חשפו כי נבחרת אקוודור שיתפה את קסטיז'ו, שעל פי הרישומים שברשותה - הוא בכלל קולומביאני. 

עורך דין מטעמה של צ'ילה הציג היום את תיק התביעה, שמוכיח לכאורה שקסטיז'ו אכן נולד בקולומביה ולא רשאי לייצג את אקוודור. עוד הוא טוען כי השחקן, נולד בעיר פליאס שבקולומביה ב-10 בנובמבר 1998, העביר מידע שקרי, ובנוסף בתעודת הזהות האקוודורית שלו אין טביעות אצבע, כמו שאמורות להיות לכל אזרח במדינה.

 

בסופו של דבר, אם אכן הסיפור השערורייתי יסתיים בהדחה של אקוודור מהמונדיאל, מי שתתפוס את מקומה בבית א' יחד עם המארחת קטאר, הולנד, וסנגל - היא צ'ילה, שסיימה רק במקום השביעי במוקדמות המונדיאל בדרום אמריקה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר