מלך החסימות האגדי מבקר בישראל. דיקמבה מוטומבו, מלך הבלוקים האגדי של ה-NBA המתנשא לגובה 2.18 מטרים והפילנתרופ היהודי-קנדי סילבן אדמס הכריזו הערב (שלישי) על הקמתה של ליגת ג'וניור NBA לראשונה בישראל, שתופעל במרכז הספורט החדש על שם אדמס בימק"א.
"ימק”א הוא המקום שממנו יגיעו הצעירים המבטיחים הבאים", אמר דיקמבה הנרגש, "להגיע לירושלים היה חלום ואני כל כך שמח להגיע לאירוע כזה. ראיתי בעצמי את הכוח של ספורט, איך ספורט מקרב בין אנשים, נותן השראה לילדים ומראה להם איך הם יכולים להשיג כל מה שירצו.
"המרכז החדש על שם סילבן אדמס ייתן לכל צעירי ירושלים, מקום לשחק בו ולצמוח יחד כדור הבא. המרכז יקרב בין צעירים יהודים, נוצרים ומוסלמים שיבואו לכאן אחרי הלימודים וישחקו יחד".
הסנטר האגדי בן ה-52 הודה כי "תמיד אמרתי לעצמי שאחד מהדברים שאני חייב לעשות בחיים זה להגיע לישראל. זה היה חלום ואני מודה לסילבן אדמס על זה שהזמין אותי ושזכיתי להגיע לאירוע כל כך מיוחד. אני שגריר של ה-NBA ומסתובב בעולם כדי לעודד ילדים להגשים את החלומות שלהם, להנהיג ולצמוח ואני רואה שהמרכז הזה תואם את האג'נדות שאני מקדם.
דיקמבה מוטומבו, מלך הבלוקים האגדי של ה-NBA בפעולה // צילום: דנה בר סימן טוב
"הבניין הזה יביא מאות ילדים מכל הדתות לשחק כאן, ליהנות ולהתאחד אחד עם השני ואני קורא לאותם אנשים לראות בתכנית ההכשרה שלנו הזדמנות להכיר ולהיחשף לאנשים שונים וביחד לצמוח – כי ביחד הם אלה שיביאו את השינוי, גם בספורט וגם בכלל".
במסגרת התכנית יתקיימו מספר טורנירים במהלך השנה שיאחדו 15 קבוצות ממערב העיר ו-15 קבוצות ממזרח העיר לשחקנים עד גיל 14, וכן ייערכו שני מחנות אימונים אותם יעבירו שחקני NBA מהשיקגו בולס, מלווקי, מיניסוטה וכד' - שיכינו את הצעירים לתחרויות. מעבר לכדורסל, צוותי ה-NBA ילמדו אותם כישורים בסיסיים כמו גם את ערכי הליבה של המשחק, יסודות המשחק התחרותי, כישורי חיים, בניית צוות, מנהיגות וכד'.
אדמס סיכם: "מהמקום הזה ייצא מייקל פלפס הבא, עמרי כספי הבא או שחקן אן.בי.אי חדש, שיראה לעולם את הפוטנציאל האדיר שיש בספורט הישראלי, עם התעוזה של הספורטאים שיש רק כאן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו